Va câștiga… Cristi Pustai, pe ultima sută de metri, „finala” cu Ilie Stan? Prezent pe lista scurtă a Petrolului, antrenorul ardelean pare, cu o zi înaintea anunțului oficial, a fi favorit!

Dragos Trestioreanu -

Va câștiga… Cristi Pustai, pe ultima sută de metri, „finala” cu Ilie Stan? Prezent pe lista scurtă a Petrolului, antrenorul ardelean pare, cu o zi înaintea anunțului oficial, a fi favorit!

Așa cum am scris, azi-noapte, în acest week-end se va alege, de pe lista scurtă a președintelui executiv Costel Lazăr (foto jos), numele antrenorului principal al Petrolului Ploiești pentru ediția 2021-2022 a campionatului Ligii a II-a de fotbal. După ce vineri, 14 mai, Lazăr a negociat cu Ilie Stan (foto, în tricou albastru), tehnicianul ce pare – potrivit conducerii Gloriei Buzău – a nu mai continua la echipa din județul vecin, tot un zvon indică faptul că următorul intrat la discuții ar fi fost un antrenor de la o echipă combatantă încă în play-off-ul eșalonului secund. Cum nu putea fi vorba, în ordinea din ierarhie, de sus în jos, despre Eugen Trică, Mihai Iosif, Alexandru Pelici, Dan Alexa sau Valentin Suciu, atunci a mai rămas, firește, cel al lui… Cristian Pustai (foto sus), de la Dunărea Călărași, grupare aflată în prezent pe un loc de baraj! Dacă Pustai ar urma a fi alesul, atunci el nu va putea fi văzut la Blejoi, marți, 18 mai, să-și vadă viitorii jucători, sau măcar o parte dintre ei, deoarece Dunărea mai are de jucat în play-off! Totodată, ar mai fi de subliniat că, în același context, suporterii ar fi fost ascultați pe… jumătate, deoarece ei nu l-ar vrea, se zice, pe Stan, ci pe Nicolae Constantin, la cârma formației favorite a lor.

Dacă stăm strâmb și judecăm drept, deși preferința personală coincidea cu aceea a fanilor, alegerea lui Cristi Pustai – dacă așa crede de cuviință conducerea – în dauna lui „Iliesta” s-ar justifica 100%. Asta pentru că ardeleanul a dus o echipă cu un joc tern până în play-off și chiar aproape, la un moment dat, de promovarea directă. Pe când buzoianul, a prins numai play-out-ul cu o trupă care a evoluat fără vreo presiune, neavând, se știe, dreptul de a promova. E adevărat că Gloria poate că a „desenat” mai frumos decât Dunărea Călărași, dar tot pentru că nu a avut presiunea rezultatelor, efectivul lui Ilie Stan asigurând o liniște în privința menținerii în același eșalon secund. Ceea ce s-a și întâmplat, de altfel. Reamintesc că, în vara lui 2012, numele lui Cristian Pustai se afla pe buzele fanilor defunctei SC FC Petrolul, când foștii conducătorii intenționau să-l debarce, bizar, pe Gigi Mulțescu. Nu a fost cazul atunci, s-o întâmpla acum?

Dar, până ce nu vine și anunțul oficial de luni, 17 mai, orice zvon trebuia luat la… preț de matineu, de-abia la începutul săptămânii viitoare urmând să știm 100% care va fi alesul pentru sezonul viitor. Cert este că, indiferent cărui tehnician i se va oferi șansa de a o pregăti pe Petrolul, acesta va avea o sarcină dificilă, presiunea suporterilor și, implicit, a rezultatelor fiind apăsătoare la Ploiești, mai precis la gruparea „lupilor”. Fie că va fi Pustai, fie că va fi Stan – dacă nu va fi scos cumva din… joben un alt nume, în ultimul moment – va fi tot un antrenor având în CV Liga 1, ca și la precedentele starturi din Liga a II-a ale actualului Petrolul. Singura diferență, să zic așa, în defavoarea lui Cristi Pustai, irelevantă totuși, ar fi că Ilie Stan a însemnat mai mult ca fotbalist, el jucând destul timp și la multipla campioană națională Steaua București. Una pe care a și antrenat-o.

Foto: www.liga2.prosport.ro și Youtube FCP TV