Va fi Adrian Semcu zburat de la șefia Hidro Prahova? Lista cu ”bube” manageriale lansată de consilierul județean Mihai Neagu

Daniel Dimache -

Va fi Adrian Semcu zburat de la șefia Hidro Prahova? Lista cu ”bube” manageriale lansată de consilierul județean Mihai Neagu
Mihai Neagu, tânăr consilier județean USR Plus, i-a cerut public demisia lui Adrian Semcu de la șefia Hidro Prahova, aducând ca argumente o listă întreagă de greșeli manageriale pe care acesta din urmă le face la conducerea societății publice care livrează servicii de apă-canal majorității localităților din județ.
Vă prezentăm o analiză pe acestă temă lansată de Mihai Neagu pe pagina sa de facebook:
 
”În urma dezbaterii despre Hidro Prahova pe care am lansat-o, cineva mi-a trimis o analiză extrem de pertinentă despre ce înseamnă această societate în raport cu restul țării. Aceste detalii vin după ce eu am explicat destul de clar cum actuala conducere în frunte cu Adrian Semcu, a decis mărirea salariilor cu 21,38% anul trecut, cu sprijinul PSD Prahova.
Tot în perioada asta, Hidro s-a gândit că e foarte în regulă să taxeze cetățenii pentru apa meteorică (apa de ploaie). Că deh, altfel n-ar mai fi fost bani de salarii mărite doar pentru conducere.
 
Mai jos, o listă a prețurilor oferite de companii similare Hidro Prahova din restul țării:
Apa Nova București – 3,93 lei/mc
Apă Canal SA Sibiu – 3,61 lei/mc
Raja SA Constanța – 4,91 lei/mc
Apă Canal 2000 SA Pitești – 4 lei/mc
Compania de Apă Târgoviște – 4,15 lei/mc
Apavil SA Vâlcea – 4,24 lei/mc
Compania de Apă Buzău – 5,06 lei/mc
Apă Canal Ilfov – 3,96 lei/mc
Aqua Caraș SA Caraș Severin – 4,36 lei/mc
Apa Serv SA Neamț – 4,19 lei/mc
Aquabis Bistrița Năsăud – 4,34 lei/mc
Aqua Serv Târgu Mureș – 3,82 lei/mc
Apa Serv Satu Mare – 3,90 lei/mc
Compania de Apă Olt – 3,40 lei/mc
Compania de Apă Arad – 3,91 lei/mc
Apa Prod Deva – 4,15 lei/mc
Compania de Apă Brașov – 4,17 lei/mc
Vital SA Baia Mare – 4,35 lei/mc
Aquaserv Tulcea – 4,12 lei/mc
Harviz SA Harghita – 3,82 lei/mc
Nova Apa Serv Botoșani – 4,32 lei/mc
Acet SA Suceava – 4,99 lei/mc
Apă Canal SA Galați – 5,04 lei/mc
Compania de Apă Bacău – 4,41 lei/mc
Apa Vital SA Iași – 4,08 lei/mc
CTTA SA Alba – 3,91 lei/mc
Aquatim SA Timișoara – 3,80 lei/mc
Compania de Apă Oltenia – 4,51 lei/mc
Aquavas Vaslui – 4,29 lei/mc
Compania de Apă Oradea – 3,60 lei/mc
Apa Serv Alexandria – 4,25 lei/mc
Apa Nova Ploiești – 3,17 lei/mc
!!! Hidro Prahova SA Ploiești – 5,29 lei/mc !!!
 
În plus, așa cum am mai scris, multe, foarte multe dintre aceste societăți publice nu taxează cetățenii pentru apa meteorică (apa de ploaie) așa cum o face distinsul domn Semcu, ci taxează fie doar clienții juridici, fie costurile sunt împărțite între clienți și societate.
Un alt aspect de notat este acela că prețul cumulat pe care îl plătesc locuitorii din Sinaia pentru servicii de apă+canal este de 8.52 lei/mc.
Prețul este similar cu cel din Dubai, unde apa nu există din abundență, ea fiind extrasă din mare și tratată tehnologic cu niște costuri foarte, foarte mari.
Din ce știu eu Sinaia nu e în Dubai. În același timp, societatea care se ocupă de acest aspect în Emiratele Arabe Unite cu siguranță nu au pus un ciocoi inculpat penal în fruntea ei.
Toate astea, dar și multe alte detalii, înseamnă elemente necesare pentru înlăturarea acestui monument de ineficientă și ridicol din cadrul Hidro Prahova.
Ulterior, Hidro trebuie să între pe un alt drum. Trebuie să devină o societate mult mai elastică, mai eficientă și mai suplă din punct de vedere al organigramei. Și trebuie să devină un garant de bun simț și seriozitate al Consiliului Județean în relația cu prahovenii.”