Începe FC Petrolul ultima săptămână de meciuri-test cu un nou fotbalist în lot? Atacanul de origine nigeriană Christian Irobiso a ajuns la Ploiești, iar rezultatul negocierilor se va vedea luni, pe terenul de antrenament!

Dragos Trestioreanu -

Începe FC Petrolul ultima săptămână de meciuri-test cu un nou fotbalist în lot? Atacanul de origine nigeriană Christian Irobiso a ajuns la Ploiești, iar rezultatul negocierilor se va vedea luni, pe terenul de antrenament!

După ce Sory Ibrahim Diarra, atacantul-golgheter al FC Petrolul și – totodată – al trecutei ediții a Ligii a II-a, ex-aequo cu Adrian Chică-Roșă, de la Gloria Buzău, nu a mai apărut deloc pe la Ploiești, conduecerea clubului găzarilor s-a văzut nevoită să caute încă un vârf, în afară de mai nou-venitul nord-macedonean Mirko Ivanovski. Cel care a plecat cu „lupii” în cantonamentul din Turcia. Un stagiu de pregătire și jocuri din care Valentin Țicu și coechipierii lui au revenit acasă vineri, pe 1 iulie 2022, în ziua tragerii la sorți a țintarului turului sezonului regular al Ligii 1.

Așa cum a anunțat la întoarcerea în România directorul sportiv Claudiu Tudor, ținta clubului a fost stângaciul nigerian având și cetățenie portugheză Christian Irobiso (foto sus, în echipament alb și mijloc sus; 29 de ani, 1,90 metri). Acesta a jucat la două echipe din Liga 1 din România, retrogradatele Gaz Metan Mediaș și Dinamo București. Atacant puternic, destul de tehnic, cam pe același calapod cu fostu-i coleg de la trupa „câinilor”, Ivanovski, ultimul sosit în tabăra găzarilor poate fi un transfer bun pentru FC Petrolul. Evident, în situația în care va fi și semnat deja un contract cu ploieștenii. Unul întins pe doi ani, după cum a declarat Tudor că urma a i se propune atacantului nigeriano-portughez. Dacă negocierile au condus la un numitor comun se va vedea luni, 4 iulie, atunci când petroliștii vor avea startul celui dintâi antrenament al lor post-cantonamentul din străinătate. Asta dacă nu cumva, clubul „lupilor” îl va prezenta chiar înaintea acestuia.

Intrați în săptămâna ultimelor meciuri-test, după ce patru, din patru, au fost câștigate în Turcia, jucătorii lui Nae Constantin se vor pregăti în fiecare zi. Asta cu excepția celei de miercuri, 6 iulie, ora 10.30, a amicalului cu FCV Farul Constanța, pe terenul de iarbă naturală de la CNF Buftea. Și, apoi, pe 9 iulie (locul și ora nestabilite încă), a celui cu formația gazdă și ea pe arena Ilie Oană, CF Chindia Târgoviște. De la acest ultim test din perioada precompetițională oficială, „galben-albaștrii” vor avea la dispoziție nouă zile până la debutul în „Superliga Superbet” (ex-Liga 1), luni, 18 iulie, 21.30. Aceeași oră ca și la Arad, la meciul cu UTA, din runda a II-a, programat tot lunea. Dacă în prima etapă, meciurile vor începe la 18.30, respectiv 21.30, câte două, vinerea, sâmbăta, duminica și lunea, în următoarea, vineri va fi numai unul, la ora 20.30, sâmbătă două, la 18.30 și 21.30, dar duminică, o confruntare este programată la „ceas de matineu”, 12.00 (Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Argeș Pitești)!!! Celelalte două ale ultimei zile de week-end vor fi la 18.30 și 21.30. În fine, luni – la fel ca și în prima rundă – vor avea loc două jocuri, de la 18.30 și 21.30. O fi ferit pe 24 iulie de caniculă municipiul Sfântu Gheorghe, la prânz, sau va fi vai și amar de o echipă calificată în cupele europene, respectiv o alta, fostă în ultimul play-off?

Altfel, împrumutat sezonul trecut la deja-amintita Gloria Buzău, mijlocașul ofensiv Serge Ekollo (foto jos) va trece, sub aceeași formă, la Unirea Slobozia, la care îl va reîntâlni pe juniorul Alin Boțogan, dar și pe un alt „lup”, Vlad Prejmerean, detașați amândoi, și ei, la merituoasa grupare ajunsă în play-off-ul Ligii a II-a, în campionatul precedent. În sfârșit, o altă veste bună pentru săptmâna în curs este că suporterii care nu vor putea fi prezenți la Buftea, la amicalul cu Farul, vor avea posibilitatea de a-l urmări live pe FCP TV, de la ora mai sus-amintită. Firește, dacă se va menține până atunci intenția din prezent.

Foto: www.prosport.ro, www.digisport.ro și www.fcpetrolul.ro