Va mai rămâne, acum, Armando Vajushi la Petrolul sau va reveni în Italia? Cât adevăr și cât „poveste” ar fi în știrea unui site din „Cizmă” apropiat clubului care îl dorește pe albanez?

Dragos Trestioreanu -

Va mai rămâne, acum, Armando Vajushi la Petrolul sau va reveni în Italia? Cât adevăr și cât „poveste” ar fi în știrea unui site din „Cizmă” apropiat clubului care îl dorește pe albanez?

În urmă cu șase zile, o știre postată de către un site apropiat de clubul de fotbal Avellino FC, din Serie C, „prima divisione girone C”, din Seria a III-a („C”), informație descoperită pe www.sportavellino.it de către un suporter al Petrolului și afișată, apoi, pe un grup de fani ai „lupilor”, de pe o bine cunoscută rețea de socializare, a creat rumoare. Asta dacă nu cumva s-ar putea vorbi chiar și de… vâlvă maximă. Ce „spunea” știrea cu pricina? Nici mai mult, nici mai puțin că agentul fostului internațional albanez Armando Vajushi, compatriotul acestuia, Sokol Haxhia, ar fi deschis deja discuții cu oficialii găzarilor pentru a-l elibera pe fotbalist de contractul care îi va expira pe 30 iunie 2021! Deși a evoluat, împrumutat fiind de Pro Vercelli, destul de puțin timp la Avellino, mai precis între 31 ianuarie – 30 iunie 2018, Vajushi i-a impresionat în mod deosebit – ca și pe suporterii Petrolului, de altfel! – pe simpatizanți clubului italian din al treilea eșalon din „Cizmă”. Nu numai atât, dar și însuși antrenorul… „lupilor” – căci tot „lupi” sunt și jucătorii lui Avellino! – și-l dorește foarte mult pe Armando, apreciindu-l de când a evoluat, acum trei ani, la echipa pe care o pregătește. Fost fotbalist la Fiorentina și tehnician al unor echipe mai mici din Italia, Piero Braglia le ține isonul fanilor trupei sale și așteaptă cu nerăbdare ca Armando Vajushi să revină la Avellino, după cum notează siteul italian mai sus-menționat.

Numai că, deoarece „macaronarii” și-l doresc pe blondul mijlocaș de bandă al Petrolului numai în situația în care acesta va deveni liber de contract, faptul ar denota că omologii din conducerea lui Avellino ai ploieștenilor nu ar prea fi dispuși – în cazul în care jucătorul nu s-ar putea elibera de clubul găzarilor – să bage mâna în buzunar. Evident, pentru a oferi o compensație, cu prețul corect, actualilor proprietari ai jucătorului aflat în ultimele șase luni de angajament! Pe de altă parte, surse apropiate conducerii „galben-albaștrilor” au afirmat că, pe masa acesteia, nu ar exista nicio ofertă pentru Armando, în favoarea lui Avellino. Însă, s-ar fi lăsat totuși o portiță deschisă pentru eventuale discuții, dar rezultatul final al acestora nu ar putea fi altul decât că albanezul nu va putea pleca de la Ploiești în postură de liber de contract, ci numai… contra cost. Drept dovadă, de duminică, 17 ianuarie 2021, Armando Vajushi se află, împreună cu 26 de coechipieri ai săi de la Petrolul, la „Hanul Mureșenilor”. Adică, la un hotel de 4 stele ce-i găzduiește, la Săcele, pe fotbaliștii lui Viorel Moldovan, care se antrenează la Tărlungeni, sub comanda tehnicianului. Vajushi urmează a intra în meciul-test de joi, 21 ianuarie, cu SC Popești-Leordeni (Liga a III-a) dar și în celelalte două amicale care se vor desfășura cu Dunărea Călărași (L2, vineri, 22 ianuarie) și AFC Odorheiu Secuiesc (L3, sâmbătă, 23 ianuarie), după cum arată programul modificat de ultimă oră. El a și fost folosit sâmbătă, 16 ianuarie, în repriza secundă a jocului de pregătire împotriva unei echipe din L3, CSO Plopeni, disputat la Izvorani.

Se pune acum problema, în pofida nivelului superior al fotbalului din Italia, posibil și din liga a treia de acolo, este mai bun celui din eșalonul secund românesc, de ce ar accepta totuși Vajushi să meargă la echipa de pe locul 3 din ierarhia uneia dintre seriile din liga a treia? Este mai greu de crezut că, în plină pandemie, un club de nivel inferior, chiar și cu o anumită tradiție, precum Avellino, i-ar putea oferi albanezului cu pașaport bulgăresc mai mulți bani decât se presupune că ar încasa acum la Petrolul. Dar, cum „mercato de iarnă” din Italia se termină la finele lunii în curs, iar în România, abia pe 8 februarie, cu o săptămână mai târziu, răspunsul la prima întrebare din titlul acestui text se va primi, deci, nu peste multă vreme. Evident, suporterii Petrolului își doresc ca Armando să rămână pe loc și să-și pună calitățile în valoare în lupta pentru calificarea în play-off și, apoi, de promovare. Ca „lup” ploieștean, desigur, ci nu de… Avellino!

Foto: www.sportavellino.it și www.fcpetrolul.ro