Vă prezentăm integral discursul cu valoare istorică al gen. aviație Radu Theodoru, ținut la Ploiești (video)

Daniel Dimache -

Vă prezentăm integral discursul cu valoare istorică al gen. aviație Radu Theodoru, ținut la Ploiești (video)

Astăzi, gen. mr. aviație (rtr) Radu Theodoru, a fost prezent la Ploiești, la festivitatea de închidere a Săptămânii Aviației la Ploiești, ținută sub titulatura ”Acei oameni minunați și mașinile lor zburătoare”. Personalitate marcantă a societății românești, gen. Radu Theodoru, ultimul veteran aviator participant la al doilea război mondial, victimă a comunismului bolșevic instaurat după 1945 în România, a ținut un discurs de excepție, istoric am aprecia, în cadrul unui dialog cu sala, la Palatul Culturii Ploiești.

Răspunzând întrebărilor publicului prezent, generalul de aviație, scriitor de mare valoare, autor al unor cărți iubite de public și de tineri în special, a vorbit despre Ploieștiul din diferite epoci, distrus de război și refăcut, oraș în care a locuit și pe care l-a survolat în multe rânduri, despre ”Ploieștiul femeilor frumoase”, dar și mirosind a petrol chiar și la 1500 metri altitudine și ”acoperit de 5 straturi de smog” prin care s-a ridicat cu avionul pilotat de domnia sa. ”Este impresionant ce faceți la Ploiești acum. Dumneavoastră reconsiderați cultura românească!”, a mai declarat Radu Theodoru.

”Ultimul mohican al aviației de vânătoare clasice”, așa cum s-a prezentat publicului de la Sala Mihai Viteazul a Palatului Culturii, a mai vorbit despre mareșalul Ion Antonescu, în a cărui armată a luptat în război și despre integritatea și genialitatea acestuia ca militar și strateg, dar și despre ”greșeala capitală istorică” a sa.

Generalul scriitor a amintit și momente din istoria adevărată și nespusă a românilor, a făcut referire și la corupția ”endemică” a clasei politice române, care în trecut a afectat capacitatea armatei române și a contribuit la soarta tragică a ostașilor români în cele două războaie mondiale, întregul discurs al lui Radu Theodoru având în spate experiența omului și militarului care a luptat și a trăit pe viu istoria și a înțeles-o mai bine ca nimeni altul.

Vă prezentăm mai bine de o oră de discurs cu valoare istorică al generalului aviator și scriitorului Radu Theodoru, ținut în ziua de 22 octombrie, la Ploiești.