Va reuși Petrolul, „gazdă” în deplasare luni, să câștige meciul cu Aerostar Bacău, fără cinci + unul titulari? Viitoarele confruntări care se succed la foc continuu devin infernale în condițiile date!

Dragos Trestioreanu -

Va reuși Petrolul, „gazdă” în deplasare luni, să câștige meciul cu Aerostar Bacău, fără cinci + unul titulari? Viitoarele confruntări care se succed la foc continuu devin infernale în condițiile date!

Astăzi, 12 noiembrie 2020, Petrolul Ploiești a emis un comunicat, pe care l-a transmis mass-media, cu privire la numărul de infectați cu virusul Covid-19 din cadrul clubului găzarilor. Comunicatul, postat azi pe www.gazetaph.ro, vine cu numai patru zile înaintea meciului oficial din campionatul Ligii a II-a de fotbal, cu echipa Aerostar Bacău, un joc cu o istorie – glumind puțin – oarecum aparte. Mai precis, reprogramat, inițial, pe 18 noiembrie, ora 19.00, pentru a se proteja suprafața de joc de pe arena Ilie Oană în vederea partidelor reprezentativelor României, de seniori și „U 21”, cu selecționatele similare ale Belarusului și Danemarcei, de pe 11 noiembrie, respectiv 17 noiembrie, duelul cu moldovenii a fost devansat, după cum se știe deja, cu două zile. Dar asta la solicitarea expresă a viitoarelor gazde. Explicația solicitării a fost una justă, mai exact succesiunea meciurilor din campionat și Cupa României într-un interval scurt de timp. Presupun că tot pentru menajarea câmpului de joc de pe arena Ilie Oană, cel de la arena aleasă, de la Mogoșoaia – chiar dacă ambianța va fi, luni, 16 noiembrie 2020, de la 19.30, mai degrabă una de confruntare… amicală de juniori! – fiind bine întreținut și mai puțin expus meciurilor oficiale. Oricum, deoarece se joacă fără suporteri, presiunea obișnuită pusă de aceștia nu mai există, indiferent unde ar fi organizat un joc. Dar aceasta este o mult prea mică problemă față de cea a efectivului de jucători petroliști din următoarele 14 zile.

Chiar dacă acel comunicat, despre care am scris mai sus, caută să liniștească, în sensul că lotul este numeros, iar astfel absențele celor șase fotbaliști nu se vor resimți mai deloc, haideți să vedem ce „spun” surse apropiate echipei antrenate de Viorel Moldovan! Potrivit absențelor de la antrenamentul zilei, 12 noiembrie, se poate deduce simplu numele celor care se zice că vor absenta vreme de două săptămâni, intrând deja în carantină, de altfel. Ar fi vorba despre cinci străini, dintre care patru sunt titulari, Bart Meijers, Marian Fernando Huja, Joery Poelmans, Maidu Salifu, Nir Lax, și un român, Vasile Buhăescu. La care se va adăuga și căpitanul Pol Roigé Rodríguez, supendat pentru cumul de cartonașe. După cum se observă lesne, Moldovan nu va avea la dispoziție în etapa care urmează imediat mai bine de o jumătate din echipa pe care a mizat în ultima vreme, în frunte cu golgheterii care au și decis câteva partide! Cinci titulari și o rezervă destul de folosită au trecut la izolare, deci, ca și oficialul care se află mereu pe bancă și anunță schimbările dictate de către staff-ul tehnic, team managerul Costel Ilie, cel nelipsit de lângă echipă. Cum următorul joc al Petrolului va fi programat în perioada 21-22 noiembrie, la Timișoara, cu ASU Poli, cea care are acum un antrenor nou, Dan Alexa, cei cinci + unul vor lipsi și de la partida din urbea de la malurile Begăi. Dar, dacă vor fi testați negativ după 14 zile, atunci vor putea reveni în Cupa României, la confruntarea de la Ceahlăul Piatra Neamț, ca și la ultimele jocuri de campionat care vor fi disputate în acest an. Ca un joc de imaginație, așa, de final de text, iată care ar putea fi primul „11” de luni seară, de la Mogoșoaia, cu Aerostar, apelând și la două paranteze: Kitanov – Olaru, Răuță, Manolache (Mondragón), Țicu – Enache – Saim Tudor, Botic, Ekollo (Matiș), Diarra – Beleck.

Nu aș vrea să închei fără a sublinia că există obiceiul – unii îi spun uzanțele – a se ține ascunse numele celor infectați cu virusul Covid-19. Sunt perfect de acord în cazul persoanelor fără impact în zona publică, dar să ții secret ceva ce se va afla, oricum, în cel puțin câteva zile mi se pare de-a dreptul bizar. Când dai numărul de infectați de la un club de fotbal și mai și precizezi ce sunt aceștia, jucători, oficiali sau personal auxiliar, este simplu de a se afla, repet, numele lor. Însă, așa-i pe la noi: de ce să fie simplu când poate să fie (numai) complicat!?!

Foto: www.fcpetrolul.ro