Va reveni Veolia România Servicii Integrate SA la ACS Petrolul ’52 Ploiești? Sub ce formă ar face-o, de data aceasta? Corespondența dintre conducerea executivă a clubului și reprezentanța locală a bine cunoscutei multinaționale se intensifică!

Dragos Trestioreanu -

Va reveni Veolia România Servicii Integrate SA la ACS Petrolul ’52 Ploiești? Sub ce formă ar face-o, de data aceasta? Corespondența dintre conducerea executivă a clubului și reprezentanța locală a bine cunoscutei multinaționale se intensifică!

În ultimele zile, au apărut, la nivel de zvon, informații potrivit cărora fostul partener finanțator al ACS Petrolul ’52 Ploiești, cea din urmă cu sediul în „globul de sticlă” dintre peluza 2 și tribuna 2, este vorba mai precis de reprezentanța din țara noastră a unei bine cunoscute multinaționale, Veolia România Servicii Integrate SA, ar fi solicitat, oficial, returnarea autoturismelor de serviciu și a calculatoarelor alocate clubului găzarilor, în cadrul parteneriatului. Surse apropiate entității „galben-albaștrilor” au confirmat acest demers, explicând și că inițiativa societății pe acțiuni cu sediul în București ar fi absolut firească, asta câtă vreme, la încheierea oricărui parteneriat, se procedează așa cum ar face-o, în prezent, Veolia România Servicii Integrate SA.

Aflată într-o situație neplăcută, odată cu renunțarea la parteneriat a firmei manageriate de către profesor universitar doctor inginer Mădălin-Jorj Mihailovici (foto), cea care vreme de trei ani și jumătate a fost partener finanțator al noului Petrolul, asigurând nu numai bugete mari pentru nivelul L2, ci și, așa cum am scris mai sus, mașini de serviciu și computere, ba chiar și un autocar, a cărui situație nu s-ar fi rezolvat în vreun fel, până acum, conducerea ACS Petrolul ’52 a intensificat corespondența cu Veolia România Servicii Integrate SA (vezi facsimil). Potrivit unui act oficial, care a parvenit, pe surse, www.gazetaph.ro, relațiile dintre foștii parteneri ar fi rămas totuși la un anumit nivel de apropiere. Sau, cel puțin, așa s-ar părea, la prima vedere. Tot la nivel de zvon s-a mai auzit, înaintea reluării pregătirilor, că – după decizia renunțării la parteneriat, făcută public printr-un document oficial – Veolia România Servicii Integrate SA și-a manifestat disponibilitatea de a deveni sponsor al ACS Petrolul ’52. Darm fără a specifica și suma pe care ar fi dispusă s-o aloce în noua formulă de colaborare.

Din scrisoarea adresată fostului partener finanțator, se observă că semnatarul acesteia și mai mult ca sigur autorul acesteia, președintele executiv Costel Lazăr, înștiințează că echipa Petrolului ’52 are nevoie de un buget cifrat la 1,9 milioane de euro, una la care s-ar mai adăuga bonusuri ce urmează a fi stabilite ulterior. Urmează să vedem dacă Veolia România Servicii Integrate SA va fi sensibilizată de situația actuală deloc încurajatoare în care se află fostul partener al său și va accepta, pe cale de consecință, să fie sponsor la un nivel material corespunzător informațiilor livrate de către conducerea clubului. Cert este că o revenire lângă ACS Petrolul ’52, chiar și ca sponsor, a Veoliei România ar fi de maximă utilitate formației antrenate de Nicolae Constantin, cea care a bifat trei meciuri amicale câștigate fără a primi vreun gol și înscriind cinci. Un alt examen relevant va fi cel de vineri, 9 iulie 2021, de la Strejnicu, de la fosta bază sportivă a Conpetului, împotriva unei a doua prim-divizionare. Mai exact, Chindia Târgoviște, „campioana” merituoasă a play-out-ului trecut din Liga 1. Una peste alta, ar exista speranțe pentru un buget necesar susținerii obiectivului promovării. Ori, mai bine-zis, acestea ar fi revenit!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ) și www.frf.ro