Va semna Petrolul contract cu mijlocașul ofensiv care a jucat la un Campionat Mondial de Tineret? Suedezul Mirza Halvadzic a luat ochii la meciul amical cu Metalul Buzău!

Dragos Trestioreanu -

Va semna Petrolul contract cu mijlocașul ofensiv care a jucat la un Campionat Mondial de Tineret? Suedezul Mirza Halvadzic a luat ochii la meciul amical cu Metalul Buzău!

În afara celor șase fotbaliști străini care au semnat deja contracte pe un sezon – unii dintre ei cu opțiune pe încă un an competițional – cu Petrolul Ploiești, israelienii Ben Levi și Nir Lax, ghanezul Amidu Salifu, belgianul Joeri Poelmans, olandezul Bert Meijers și malianul Sorry Ibrahim Diarra, și a unui singur român, Valentin Balint, clubul găzarilor a mai avut în probe și alți jucători. Foarte tinerii autohtoni nu au reușit să impresioneze, numai Alexandru Dumitru (21 de ani) mai fiind în ceva discuții, iar dintre cei trei străini – albanezul și cu pașaport grecesc Harallamb Qaqi (fundaș central), moldoveanul de peste Prut Eugen Zasavitchi (mijlocaș central) și suedezul de origine bosniacă Mirza Halvadzic (mijlocaș ofensiv) – testați la ultimul meci amical, de acasă, cu Metalul Buzău (L3), cel din urmă a impresionat în mod deosebit. A reușit un gol magnific în minutul 4, șut de la distanță în vinclul stâng, și a acut o evoluție, per total, care ar impune să i se propună – zic martorii oculari – un… angajament!

Halvadzic este produs al unui club bine cunoscut din Suedia, Malmö, evoluând la trupele „U 17” și „U 19” ale acestuia, perioadă în care s-a impus și la echipele naționale de profil ale țării scandinave, 31 de partide/4 goluri („U17”), 7/0 („U 18”), 5/3 („U 19), participând și la un campionat mondial de tineret. Este un mijlocaș ofensiv pe care www.transfermarkt.de îl dă ca… vârf de atac și ca mijlocaș de bandă (stânga și dreapta), dar postul lui de bază e, de fapt, altul. Feedback-ul lui este foarte bun, cei care îl cunosc bine apreciind că ar fi un real câștig pentru Petrolul, ca, repet, mijlocaș ofensiv! Este drept că semnarea unui contract depinde de mai mulți factori care trebuie luați în considerare, dar cred că, pentru un tânăr bun ( are 24 de ani acum), merită un efort financiar și de altă natură. Mirza a bifat meciuri la câteva echipe de prim, al doilea și al treilea eșalon din țara natală, dar și de primă ligă din cea de origine (are și cetățenie bosniacă): IFK Norrköping, Trelleborg, Mjällby AIF și Lunds BK, respectiv FK Zeljeznicar Sarajevo. A avut continuitate, întreruptă numai cinci luni, între octombrie 2016 și martie 2017, când a fost fără club. Cine vrea să îl vadă în câteva evoluții poate da click pe următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=G9UERNNYyoA&fbclid=IwAR2yrwxRs4Ez6jWOwozwp5x0ONtQFGAeEu_np9OnivUeo0OtGX6HWLC-rnc

Foto: Football Talent Scout