Cu președintele sprijinit cu umărul de banca de rezerve, FC Petrolul atacă… fără vârf o defensivă solidă și dură! Universitatea Cluj este alta de când a preluat-o „Geană”! Cum vor arăta „lupii”, pe un teren greu, după grevă?

Dragos Trestioreanu -

Cu președintele sprijinit cu umărul de banca de rezerve, FC Petrolul atacă… fără vârf o defensivă solidă și dură! Universitatea Cluj este alta de când a preluat-o „Geană”! Cum vor arăta „lupii”, pe un teren greu, după grevă?

Săptămâna ireală a Petrolului nu se va încheia astăzi, 2 decembrie 2022, odată cu revenirea în campionatul Superligii, după o pauză de multe zile, asupra motivelor nemaifiind cazul să revin. Va continua cu pregătirea meciului de marți, 6 decembrie, din Cupa României, cu FCU 1948 Craiova. După destul de recentul scandal cu Gabriel Tamaș, a venit rândul unei… greve de o zi, nerecunoscută oficial decât ieri, în conferința de presă, de către antrenorul principal Nicolae Constantin (foto jos, în dreapta). Personaj transparent de felul lui, Nae Constantin a încercat s-o facă pe diplomatul, atunci, dar nu i-a ieșit, nefiind obișnuit altfel decât cu… „ce-i în gușă și-n căpușă”. Pe cale de consecință, subliminal, a lăsat a se înțelege că a fost de acord cu greva, luată ca un protest al jucătorilor pe care îi pregătește. În presă, s-au speculat mai multe în ceea ce privește motivul refuzului de a se face antrenamentul de marți, astfel încât va trebui să așteptăm până când cel real va transpira într-o zi. Asta pentru a nu face speculații.

Nae își face curaj înaintea unui meci cu o echipă, Universitatea Cluj, în revenire serioasă după ce a fost instalat pe bancă un tehnician bun, Eugen Neagoe, zis „Geană”. Mai întâi, în conferința de presă ante-factum, antrenorul principal al Petrolului declară că are la dispoziție tot lotul, cu excepția vârfului de atac Irobiso, care își ispășește ultima etapă de suspendare, după cartonașul roșu primit la meciul de acasă cu UTA. Apoi însă, își amintește de Ivanovski, despre care spune tot el, transparentul, că mai e, dar… nu mai e! Adică, nu a reziliat contractul, așa cum s-a scris, fiind deci încă al Petrolului, dar a primit dreptul de a se antrena cu altă echipă! Deci, lipsește și el mâine. Drept urmare, FC Petrolul o va ataca, azi, pe „U”… fără atacanți, de fapt! A se face cumva referire la Măzărache sau Grozav (foto mijloc, bucurându-se după golul decisiv marcat lui „U”, la Mediaș, în turul sezonului regular) ori chiar la Budescu, clar mijlocași de bandă, respectiv de creație, ar însemna a arunca praf în ochii tuturor. Un nonsens, pe șleau. Este interesant de aflat astfel cum se vor lupta „lupii” să câștige în fața lui Iliev, Vlădoiu, Ilie, Ispas, Briceag și Romario Pires, ploieșteanul, având – o repet – un atac bont. Dar, vom vedea mâine, pe un teren îmbibat bine de ploaie și, așa cum recunoaște și Constantin, deloc prielnic, ca și vremea de afară, fotbalului. Chiar dacă, acum, sunt opt puncte între FC Petrolul și „U” Cluj, un pas greșit, asta însemnând un eșec, fiindcă o remiză mai treacă-meargă, cinci puncte ar însemna de fapt trei, după înjumătățire și, respectiv, rotunjire.

De data aceasta, „lupii” vor avea un președinte nu în lojă, ci sprijinit cu umărul de banca de rezerve, pentru a pune presiune. Petrolul vine, deci, cu o premieră: președinte-director sportiv! Alegerea lui Claudiu Tudor (foto jos, stânga și în vestiar) ca șef al Executivului a fost confirmată de Haralambie Ion, membrul fondator cel mai apropiat clubului găzarilor. Nu cred că schimbarea bruscă de rol îl va urca în tribună pe Claudiu, ci mai degrabă, așa cum scriam mai sus, va rămâne în același loc ca și până acum, în vizorul tuturor celor de pe arena Ilie Oană. De acolo, colaborează instantaneu cu Nae Constantin, de acolo sunt văzuți amândoi cum se agită pentru a-i motiva pe jucători, de acolo strigă la arbitri, de acolo se bucură la reușite sau se întristează în momentele fără noroc. O fi destul, nu o fi? Vom vedea tot astăzi, cu începere de la ora 19.00, pe stadion sau la TV, pe Digi Sport, Orange Sport sau Prima Sport. Meciul urmează a fi condus de o brigadă olteană 100%, formată din craiovenii Sebastian Colțescu și Adrian Ionescu, respectiv vâlceanul Marius Badea, rezervă fiind un arbitru care „nu mai poate dragul Petrolului și al foștilor colegi de arbitraj locali”, bucureșteanul Andrei Antonie. Dincolo de ochii spectatorilor, vor fi arbitrul VAR Sorin Costreie (Buftea) și cel AVAR, Bogdan Gheorghe, din București. Observator de arbitraj este fostul asistent piteștean Eduard Dumitrescu, iar delegat de joc – Octavian Goga (Brașov), unul dintre șefii de la FRF. În altă ordine de idei, discutarea cazului incidentelor de la Sfântu Gheorghe, din meciul precedent dintre Sepsi și FC Petrolul Ploiești, a fost amânată până la ședința din 7 decembrie a Comisiei de Disciplină de la FRF. Or fi, atunci, „alți bani, altă distracție”?

Foto: Ionuț CĂRBUREANU, www.digisport.ro și www.liga2.prosport.ro