Valea Călugărească: Doi vârstnici victime ale fermentației vinului

Daniel Dimache -

Valea Călugărească: Doi vârstnici victime ale fermentației vinului

Pompierii militari au fost solicitați da intervină pentru a scoate două persoane căzute într-un beci, în care se aflau mai multe fructe la fermentat. Intervenția a avut loc în satul Valea Poienii, comuna Valea Călugărească. Din beci au fost scoși un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, care a fost transportat la spital și o femeie în vârstă de circa 75 de ani, decedată.

Nu toți oamenii cunosc pericolul din timpul fermentării tulburelului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale.

Publicitate

Butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol.

Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal.

Pentru a evita tragediile, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)