Vălenii de Munte a luat faţa la deschiderea anului şcolar în Prahova

Daniel Dimache -

Vălenii de Munte a luat faţa la deschiderea anului şcolar în Prahova

Deschiderea noului an şcolar la Vălenii de Munte a marcat inaugurarea noului corp de clase al Colegiului Naţional „Nicolae Iorga”, o realizarea deosebită.  După reamenajarea fostului atelier şcoală într-un corp de clădire care cuprinde 10 săli de clasă, pentru a se putea desfăşura întregul proces de învăţământ în colegiu, într-un singur schimb, de dimineaţă, au rezultat poate cele mai moderne săli de clasă din învăţământul prahovean.

Alături de primarul Florin Constantin, la deschiderea noului an şcolar în Vălenii de Munte, s-au aflat preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader şi prefectul Mădălina Lupea, aceştia din urmă deplasându-se şi la alte unităţi şcolare din judeţ, unde au avut loc investiţii importante anul acesta.

Tot la Vălenii de Munte se mai află în execuţie un pavilion nou şi la Şcoala Gimnazială „Inginer Gheorghe Pănculescu”, parter cu etaj, cuprinzând tot un număr de 10 săli de clasă.

În muncipiul Ploieşti, primarul Adrian Dobre a fost prezent la deschiderea Colegiului Naţional „Al. I. Cuza” şi la Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria”, precum şi la Şcoala Gimnazială I.A.Bassarabescu. În Ploieşti nu s-a realizat pentru noul an şcolar nicio investiţie de mare anvergură în învăţământ, principala schimbare fiind de… nume, din „Jean Monnet” în „Regina Maria”, a Colegiului Pedagogic.

Vicepreşedintele CJ Prahova, Ludmila Sfârloagă, a ţinut să marcheze debutului noului an şcolar la o altă unitate de elită a învăţământului preuniversitar din muncipiul Ploieşti, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, ceremonie la care a fost prezentă şi prorectorul UPG, Daniela Buzoianu.

 

Poate a doua investiţie în infrastructura din învăţământ în Prahova a fost inaugurată în comuna Măgurele, acolo unde primarul Vasilică Diaconu a dat în folosinţă noul corp de şcoală destinat claselor de la pregătitoare până la a IV-a, fosta grădiniţă construită în 1892, consolidată şi modernizată la cele mai înalte standarde.

Vă prezentăm mesajul preşedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, cu ocazia deschiderii noului an şcolar:

„Dragi elevi, profesori, părinți și bunici,

În calitate de președinte al Consiliului județean Prahova, odată cu începerea anului școlar, vreau să vă felicit pentru rezultatele minunate obținute în anul precedent și să vă urez, astăzi, cu încredere, mult succes!

Să fiți o echipă unită și să canalizați emoțiile în direcția reușitelor și obiectivelor școlare îndeplinite!

Fiecare început de an școlar este încărcat de emoție. Copii, părinți, bunici și profesori deopotrivă sunt cuprinși de febra debutului noilor experiențe pe băncile școlii, iar, astăzi, am observat veselia reîntâlnirii cu colegii, pe care și eu am simțit-o, la rândul meu, în anii de școală.

Este un nou an școlar, în care intrăm cu școli mult mai bine pregătite comparativ cu anii anteriori, cu unități de învățământ care – așa cum am văzut, astăzi, la Vălenii de Munte – sunt cu adevărat moderne și atrăgătoare pentru elevii care încep cursurile.

Atât programul derulat de Ministerul Educației pentru introducerea toaletelor în școli, cât și Programul Național de Dezvoltare Locală – al Ministerului Dezvoltării Regionale – au schimbat radical modul în care arată imobilele în care se desfășoară activitatea educațională în județul nostru.

Mii de preșcolari și de elevi din județul Prahova încep cursurile în condiții mult mai bune față de anii trecuți, în unități de învățământ reabilitate sau modernizate.

Programul Național de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, este una dintre sursele principale de finanțare a lucrărilor de modernizare a școlilor. În județul Prahova, prin programul guvernamental derulat de MDRAP, s-au modernizat unități școlare din zeci de localități – Vălenii de Munte, Măgurele, Bușteni, Drajna, Mizil, Rîfov, Șoimari sau Tomșani.

Spațiile și dotările moderne oferite copiilor noștri, în școlile prahovene, sper să aducă un imbold suplimentar pentru a învăța și sunt convins că și anul acesta vom avea, din nou, sute de elevi premianți, sute de profesori dedicați, ale căror rezultate vor fi recunoscute la ediția a doua a Galei de Excelență a Învățământului Prahovean, inițiată de Consiliul Județean Prahova.

Luna septembrie înseamnă și o racordare a județului nostru la cele mai noi practici educaționale la nivel național și internațional pentru că, la Ploiești, în 21 și 22 septembrie, a patra ediție a Festivalului Internațional de Educație-FIEdu va reuni responsabili din educație pentru a găsi cele mai bune căi de comunicare în sistemul de învățământ, spre beneficiul copiilor, al părinților și al profesorilor.

Părinților și bunicilor implicați în viața elevilor le mulțumesc pentru eforturile depuse, elevilor și profesorilor le doresc multă putere de muncă și un an școlar bun, cu rezultate foarte bune!”