Vălenii de Munte:Colegiul „N.Iorga”şi Şcoala”Gh.Pănculescu”-extinse pentru ca elevii să înveţe numai dimineaţa

Mihai Ciobanu -

Vălenii de Munte:Colegiul „N.Iorga”şi Şcoala”Gh.Pănculescu”-extinse pentru ca elevii să înveţe numai dimineaţa

La începutul acestui an şcolar, primarul Florin Constantin le-a promis elevilor Colegiului Naţional „Nicolae Iorga” şi celor ai Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Pănculescu” faptul că, începând din anul şcolar viitor, 2016-2017, vor studia cu toţii într-o singură serie, dimineaţa. Este un proiect care vine în întâmpinarea dorinţelor atât ale elevilor cât şi ale profesorilor care, astfel, îşi vor putea gestiona mai bine timpul.
Iată că proiectul se materializează. Edilul ne-a declarat că au fost semnate deja contractele pentru lucrările respective. În ceea ce priveşte Colegiul „Nicolae Iorga”, investiţia presupune transformarea fostului atelier al liceului, nefolosit de foarte mulţi ani, într-un nou corp de şcoală. Clădirea va fi modernizată complet, recompartimentată şi dotată în aşa fel încât să asigure cele mai bune condiţii de studiu pentru elevi. Noul corp de clădire va dispune de un număr de zece săli de clasă, foarte încăpătoare, bine iluminate şi cu mobilier şi dotări de calitate.
În cazul Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Pănculescu”, unitatea de învăţământ va fi extinsă cu un nou corp de clădire care va avea încă zece săli de clasă.
Motivaţia desfăşurării cursurilor numai de dimineaţă este simplă: copiii care trebuie să studieze după amiaza au dificultăţi în organizarea timpului liber, spre deosebire de cei care învaţă de dimineaţă şi au, de la finalizarea cursurilor şi până seara, timp suficient pentru a-şi face temele pentru a doua zi. În plus, s-a demonstrat că elevii care studiază dimineaţa au un randament mult mai bun şi o putere mai mare de concentrare.