Vălenii de Munte. Continuă demersurile în vederea reabilitării termice a blocurilor

Mihai Ciobanu -

Vălenii de Munte. Continuă demersurile în vederea reabilitării termice a blocurilor

Primăria Vălenii de Munte continuă demersurile în vederea reabilitării termice a blocurilor din oraş. Vorbim despre un program amplu care, datorită complexităţii demersurilor care trebuie făcute, are o durată destul de mare până la demararea efectivă a lucrărilor. Important este, însă, faptul că autorităţile locale îşi văd de treabă iar proiectul avansează cu paşi siguri.
Cum cerinţele în domeniu sunt foarte stricte şi este nevoie de acordul proprietarilor apartamentelor din imobilele respective pentru implementarea proiectului, a fost nevoie de strângerea de semnături de la proprietarii de apartamente şi garsoniere din Vălenii de Munte. După ce a fost efectuată această procedură s-a trecut la selectarea blocurilor care vor intra în prima etapă de reabilitare termică. Vorbim de un număr de zece blocuri care au fost alese în mod transparent, pentru a se evita orice fel de suspiciuni: concret, blocurile selectate în prima etapă au fost alese în funcţie de procentul de locatari care au semnat pentru reabilitarea termică. Adică, au intrat în program blocurile în care cei mai mulţi proprietari au semnat pentru anvelopare.
De subliniat faptul că proiectul nu se va opri la aceste prime zece blocuri ci va continua şi cu celelalte imobile.
După cum ne-a informat Primăria Vălenii de Munte, în momentul de faţă se lucrează la culegerea datelor din teren şi la întocmirea documentaţiei tehnice şi obţinerea avizelor necesare derulării programului.