Valentin Țicu a ratat de puțin încă o selecție la echipa națională „U 21”! Arbitrul meciului cu Suedia „U 20” a arătat numai două minute de prelungire și petrolistul nu a mai apucat să intre!

Dragos Trestioreanu -

Valentin Țicu a ratat de puțin încă o selecție la echipa națională „U 21”! Arbitrul meciului cu Suedia „U 20” a arătat numai două minute de prelungire și petrolistul nu a mai apucat să intre!

După ce a fost internațional de juniori, tânărul și talentatul Valentin Țicu (foto sus; 21 de ani) – fundașul stânga și, totodată, căpitanul divizionarei secunde ploieștene ACS Petrolul ’52 – a fost convocat în premieră și la echipa națională de tineret a României, cea denumită „U 21” (90 de minute contra Georgiei „U 21”, într-un joc-test pe arena din „Groapă”). Favorit al noului selecționer Florin Bratu (41 de ani) pe postul său din trupa „lupilor”, Țicu a ratat de puțin încă o selecție, joi seară, în prelungirile amicalului contra Suediei „U 20”, din turneul „Marbella Friendly Match”. În finalul întâlnirii, Bratu a intenționat să mai facă patru înlocuiri de jucători, printre aceștia fiind și petrolistul, rezervă a prim-divizionarului de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Rareș Ispas, împrumutat de la campioana en-titre, CFR Cluj. Însă, arbitrul partidei a arătat numai două minute de prelungire și astfel nu s-a mai putut face nicio schimbare, jocul nemaifiind deloc întrerupt și nepermițându-le astfel celor patru să mai intre. Disputa s-a încheiat cu scorul de 1-0 (1-0), în urma unui gol superb marcat de către unul dintre „underii” CSU Craiova, mijlocașul de bandă dreaptă George Câmpanu. Însă, din informațiile pe care le am la această oră, Valentin Țicu va fi titular în această seară, la Marbella, în al doilea meci amical, și ultimul, al turneului la care participă echipa națională de tineret a României. Astfel, Țicu va debuta, în deplasarea din Spania, împotriva selecționatei similare a Mexicului, de la ora 21.00, „în direct” pe TVR1 și TVR HD. Dacă avea noroc, Vali ar fi putut bifa chiar două selecții, dar nu a mai să fie!

Cotat de siteul german www.transfermarkt.de la 250.000 de euro, Vali Țicu este, potrivit siteurilor centrale de sport și generaliste, o țintă a finanțatorului FCSB, Gigi Becali, în următorul mercato, cel de iarnă. După apariția informației respective, clubul găzarilor nu a confirmat, dar nici nu a infirmat existența vreunei oferte de la FCSB primite pentru căpitanul echipei. Răspunsul public al lui Țicu a fost însă ferm, el anunțând că se dedică, în prezent, formației la care joacă, Petrolul ’52. Iar obiectivul său imediat este promovarea în Liga 1, alături de „galben-albaștri”! Răspuns de CĂPITAN! Săptămâna aceasta, încă un alt fost produs al defunctului centru de copii și juniori al SC FC Petrolul Ploiești a fost în centrul atenției mass-media națională. Mai precis, fotbalistul de picior drept Ianis Stoica (foto jos; 18 ani; cotat la 450.000 de euro), mijlocaș de bandă și atacant aflat sub contract cu aceeași FCSB pentru încă două sezoane și titular joi, contra Suediei „U 20”. După ce a „explodat” pur și simplu în debutul sezonului în curs, având deja cinci goluri înscrise, trei în campionat și două în Cupa României, s-a scris că ploieșteanul Stoica jr. – fiul fostului internațional stelist Pompiliu Stoica – ar fi atras atenția celebrului antrenor și selecționer turc Fatih Terim. După Alexandru Cicâldău și fostul coechipier al lui Ianis de la formația antrenată acum de Edi Iordănescu, Olimpiu Moruțan, se spune că „Împăratul”, așa cum este supranumit Terim, și l-ar dori, din iarnă, și pe foarte tânărul fotbalist ofensiv al bucureștenilor. Informație negată totuși, în media, de către Gheorghe Hagi cu privire implicarea sa în promovarea jucătorilor altor echipe la Galatasaray Istanbul, „în interesul altora”! E clar însă, tinerii petroliști, actuali sau foști, sunt la tot mai mare căutare!

Foto: www.frf.ro