Un fost petrolist, Ianis Stoica, și actualul căpitan al „lupilor”, Valentin Țicu, au contribuit, direct, la stabilirea scorului de 2-0 în meciul amical cu Italia „U 21”. Dar rezultatul final de pe arena de fotbal de la Frosinone a fost de 4-2 pentru „macaronari”!

Dragos Trestioreanu -

Un fost petrolist, Ianis Stoica, și actualul căpitan al „lupilor”, Valentin Țicu, au contribuit, direct, la stabilirea scorului de 2-0 în meciul amical cu Italia „U 21”. Dar rezultatul final de pe arena de fotbal de la Frosinone a fost de 4-2 pentru „macaronari”!

Așa cum se știa deja, marți, 16 noiembrie 2021, pe arena de fotbal din orașul Frosinone, s-a desfășurat meciul amical dintre selecționatele Italiei „U 21” și României „U 21”. Partida a început cu gazdele punând presiune mare pe buturile fostului portar al Astrei Giurgiu, trecut la FC Voluntari, constănțeanul Mihai Popa, și așa a continuat până spre scurgerea primei jumătăți de ceas, atunci când – contrar cursului jocului – tricolorii noștri au deschis scorul. Asta în urma unei pase lobate a arădeanului David Miculescu pentru cursa vitezistului ex-petrolist Ianis Stoica (foto, cu numărul 19 pe tricou și șort), centrarea șutată a acestuia fiind deviată în proprie poartă de cel care avea să fie… „MVP”-ul meciului, fundașul central italian Simone Canestrelli (29), de la Crotone, din Serie B.

„Squadra azzurra” cea tânără a reluat dominarea intensă de până atunci. Însă, la o lovitură de la colțul terenului, de pe stânga, executată perfect de actualul căpitan al formației ACS Petrolul ’52 Ploiești, Valentin Țicu (foto, cu numărul 3 pe tricou și șort), fundașul central Bogdan Racovițan (40), unul dintre stoperii titulari de la FC Botoșani, născut și crescut la Dijon, în Franța, a plonjat și a trimis, cu capul, în colțul din dreapta al porții Italiei „U 21”. Cu acest 2-0 neașteptat pe tabelă, existau speranțe mari pentru un succes care să răzbune acel 0-7, de luni, de la Sassuolo, din duelul trupelor „U 20”. Totuși, după numai un singur minut, un alt fotbalist de la Crotone, extrema stângă Samuele Mullatieri, a profitat de o lipsă de decizie a fundașului dreapta român Alexandru Țârlea, i-a suflat mingea, a pătruns paralel cu linia de fund a terenului și a șutat spre colțul lung, acolo unde a și intrat în plasă obiectul de joc, deviat puțin de Victor Dican, de la „U”Cluj, al doilea divizionar secund din primul „11” al echipei naționale pregătite de către Florin Bratu. Totuși, la vestiare s-a mers cu un ecart de un gol pentru români, 2-1, și mai erau speranțe de ceva bun!

Repriza a doua a fost  însă una fără istoric pentru olteanul Dragoș Albu și coechipierii săi, dintre care Țicu a rămas la cabine, iar Stoica a fost înlocuit în minutul 90. Mai mult ca sigur că petrolistul a fost schimbat pentru a fi menajat în perspectiva derbiului de joi, contra Concordiei Chiajna. Dar mai bine așa, după ce avea să se întâmple în mitanul secund, înlocuitorul său, Rareș Ispas, de la Sepsi Sfântu Gheorghe, fiind deficitar la marcaj la fazele ultimelor două goluri ale „macaronarilor”.

Mai sus-amintitul Canestrelli și-a început recitalul la poarta adversă, printr-un cap lobat peste Popa, sub bară, în minutul 63, la un corner bătut de pe dreapta, iar într-un interval de numai 120 de scunde (69-71), a punctat în faze identice: cornere de pe stânga, deviere de la prima bară spre a doua, marcaj inexistent și reluări simple în plasă, Mihai Popa rămânând țintuit, de fiecare dată, pe linia porții. S-a făcut astfel de 4-2, scor care avea să rămână pe tabelă și după ultimul fluier al centralului, cel care a anulat în minutul 82 un alt gol al lui Simone Canestrelli, tot cu capul, din careul mare. Dar fusese fault în atac. Victoria Italiei „U 21” a fost pe deplin meritată, fanii Petrolului ’52 rămânând cu satisfacția platonică a assist-urilor ploieștenilor Ianis Stoica și Vali Țicu, ca și, mai ales, cu evoluația decentă a celui din urmă, într-un meci în care numai fundaș să nu fi fost în fața „cavalcadelor” peninsularilor!

Foto: www.liga2.prosport.ro