Programarea meciului contra Concordiei Chiajna i-a obligat pe cei de la ACS Petrolul ’52 Ploiești să ceară anularea amicalului cu Dinamo. Revenirea la campionat se va face la mijlocul săptămânii viitoare

Dragos Trestioreanu -

Programarea meciului contra Concordiei Chiajna i-a obligat pe cei de la ACS Petrolul ’52 Ploiești să ceară anularea amicalului cu Dinamo. Revenirea la campionat se va face la mijlocul săptămânii viitoare

Deși clasarea din prezent a unuia dintre foștii granzi ai Bucureștilor, Dinamo (penultimul loc din ierarhia Ligii 1 de fotbal), nu ar fi însemnat, poate, un punct de atracție prea mare pentru un meci amical cu ACS Petrolul ’52 Ploiești, sumedenia de transferuri făcută la sugestia ex-antrenorului „lupilor”, Mircea Rednic, ar fi compensat, cred, prestațiile de până acum ale „câinilor”. Și ar fi însemnat, totodată, o cotă de interes în plus. Asta și în condițiile în care acest amical, prevăzut pentru sâmbătă, 13 noiembrie 2021, posibil de a fi fost programat pe arena Ilie Oană, ar fi însemnat o „revanșă” pentru acel 2-3 din octombrie, de pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Însă, stabilirea zilei și a orei de debut ale următorului duel oficial din campionat al trupei lui Nae Constantin, cel contra Concordiei Chiajna, a dat peste cap datele inițiale.

Astfel, comisia de competiții a Federeației Române de Fotbal, de comun acord cu televiziunile deținătoare ale drepturilor de transmisie din campionatele ligilor 1 și 2, a stabilit ca derbiul dintre ACS Petrolul ’52 Ploiești și Concordia Chiajna să aibă loc joi, pe 18 noiembrie, cu începere de la ora 20.30. Fapt care i-a obligat, firesc, pe oficialii „galben-albaștrilor” să le solicite omologilor bucureșteni renunțarea, cel puțin pentru acest an, la „revanșă”. În acest context, a rămas bătut în cuie numai meciul-test cu echipa mai bine clasată din zona de play-out a primului eșalon, Chindia Târgoviște (10), aranjată pentru vineri, 12 noiembrie, ora 11.00, pe terenul principal al fostei baze sportive a Conpetului, trecută în patrimoniul Primăriei Strejnicu. Cum ambele combatante ale amicalului de peste două zile sunt gazde pe „Ilie Oană”, în campionat și Cupa României, nu ar fi deloc exclus ca partida lor să fie mutată pe acest stadion, iar ora de start să fie decalată, probabil, de la 11.00 la 12.00. Însă, nu este stabilit nimic sigur, deocamdată.

Potrivit www.fcpetrolul.ro, după succesul cu 4-1 (2-1) de la ultima confruntare oficială de dinainte de pauza competițională destinată jocurilor loturilor naționale, antrenorul principal al găzarilor le-a oferit fotbaliștilor pe care îi pregătește – printre care, de sus în jos, în foto, Sory Ibrahim Diarra, Marian Fernando Huja și Senad Jarovic – două zile și jumătate de relaxare. Astfel, Nae Constantin i-a chemat ieri după-amiază la un antrenament mai ușor pe băieți, iar de azi, s-a revenit la regimul normal de pregătire săptămânal. A1 și staff-ul său au avut la dispoziție un lot din 30 de jucători, alți doi, Valentin Țicu (foto jos, al treilea de la stânga, avându-l în dreapta lui pe fostul coechipier prahovean Ianis Stoica) și Sergiu Pîrvulescu, reamintesc, fiind convocați la echipele naționale de tineret („U 21”), respectiv „U 19”.

Se speră că meciurile la care vor fi prezenți petroliștii să nu-i afecteze totuși pentru partida cu formația de pe locul 3, Concordia Chiajna. Contra Letoniei „U 19”, în meciul oficial câștigat de „tricolori” cu 1-0, gol al lui Ștefan Bodișteanu (43, de la Farul Constanța), Pîrvulescu a rămas pe bancă, dar mai sunt încă două dueluri de bifat în Turcia, în compania selecționatelor similare din San Marino (sâmbătă, ora 13.00) și țara gazdă a turneului preliminar pentru EURO 2022, din Slovacia (marți, 16 noiembrie, 16.00). Deci, întoarcerea în țară a lui Sergiu se va face cu mai puțin de 48 de ore înaintea jocului împotriva Chiajnei! Țicu va juca tot marți, dar la Frosinone, contra Italiei „U 21”, de la 18.30, într-un meci amical programat inițial a fi preluat live pe TVR 1, dar situația financiară nu-i mai permite televiziunii publice transmiterea acestei partide, urmând a se găsi o altă soluție posibilă. Deci și el va reveni acasă numai cu două zile înaintea meciului echipei al cărei căpitan este! Una peste alta, deci, ambii fundași laterali ai Petrolului, titularii posturilor, vor avea de trecut peste oboseala duelurilor și a deplasărilor pe calea aerului și numai o singură zi întreagă pentru recuperare! Chiar nu se putea face o altă programare a confruntării cu trupa ilfoveană?

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.frf.ro