Edi Iordănescu nu-și uită ultima echipă, ca fotbalist: căpitanul Petrolului a fost chemat de urgență în Elveția să-i înlocuiască pe accidentații Camora și Opruț. Tur-retur pentru Valentin Țicu, de la România „U 21”, aflată în pregătiri pentru EURO!

Dragos Trestioreanu -

Edi Iordănescu nu-și uită ultima echipă, ca fotbalist: căpitanul Petrolului a fost chemat de urgență în Elveția să-i înlocuiască pe accidentații Camora și Opruț. Tur-retur pentru Valentin Țicu, de la România „U 21”, aflată în pregătiri pentru EURO!

La sfârșitul primăverii – sper să nu greșesc, trecând totuși 20 de ani de atunci! – lui 2003, cu Octavian Grigore ca șef al staff-ului tehnic, FC Petrolul Ploiești, cel original, nota bene, promova în Divizia A. Dar, avea să fie o promovare cu ghinion, deoarece conducătorii de-atunci, de la FSLI Petrom, au decis să cedeze, nu zic altfel, locul din primul eșalon… retrogradatei Oțelul Galați!!! Din efectivul acelei formații a făcut parte și actualul selecționer al echipei naționale a României, Edward Iordănescu (foto sus, în text). Ca ultimă grupare din cariera lui de fotbalist, Edi nu a uitat vreodată de Petrolul, indiferent de forma de organizare a acestui club. De altfel, a declarat și public că își dorește foarte mult ca, într-o zi, să antreneze trupa „lupilor”. Până când va apărea acel moment, Iordănescu jr. a oferit dovezi clare că este atent la tot ce mișcă la actuala FC Petrolul.

Aflat la divizionara secundă FC Buzău, fundașul stânga împrumutat de ACS Petrolul ’52 în vecini, Mihai Velisar, a fost cumpărat de Gaz Metan Mediaș, în primul eșalon, la sugestia lui Edi Iordănescu. Prahoveanul a avut parte, la Mediaș, de cele mai bune momente ale carierei sale de până în prezent, iar asta cât a fost antrenat de cel care conduce, de pe margine, România, în preliminariile EURO 2004. Rămas fără ambii fundași stânga de meserie, Mario Camora (CFR Cluj) și Raul Opruț (Hermannstadt Sibiu), accidentați în meciul de la Priștina, cu selecționata Kosovo, respectiv la un antrenament, fiul lui Anghel Iordănescu l-a chemat de urgență în Elveția pe căpitanul echipei găzarilor, Valentin Țicu (foto, la titlu și jos), pentru a-i substitui pe cei doi. Interesant este – coincidență sau nu – că Iordănescu jr. îi oferă o mare șansă altui fundaș stânga de la Petrolul. De data aceasta, și mai mare decât în cazul lui Velisar, acesta fiind convocat, pe-atunci, numai până la nivelul echipei naționale de tineret „U 21”!

De subliniat că Țicu va face un tur-retur rapid, din România în Elveția, și înapoi, urmând să se întoarcă astfel în cantonamentul selecționatei noastre care se pregătește pentru turneul final al EURO. Evident, revenirea se va face după bifarea partidei cu liderul grupei din care fac parte Nicolae Stanciu și coechipierii săi. Fără doar și poate, după aceste convocări la nivel internațional oficial, cota de transfer al lui Vali Țicu va crește exponențial. Iar cum – din câte se aude – conducerea FC Petrolul vede în căpitanul echipei principalul fotbalist vandabil, vara aceasta, chemarea lui și la echipa națională de seniori, dacă va mai fi asezonată și cu utilizarea acestuia, îi face pe oficialii găzarilor să-și frece deja mâinile de bucurie! Baftă, Țicule!

Foto: www.frf.ro și www.sport.ro