Vama Veche – De ce aleg românii această stațiune pentru vacanța lor?

Daniel Dimache -

Vama Veche – De ce aleg românii această stațiune pentru vacanța lor?

În ultimii ani, tot mai mulți turiști merg să se odihnească în stațiunile în care apa este mult mai curată, ca în restul litoralului românesc, iar peisajul sălbatic, senzațional, specific unei rezervații naturale, cum este Vama Veche sau 2 Mai. Aceste stațiuni promit călătorilor o experiență unică, plăcută, cu adevărat fără stres.
Vama Veche este o destinație turistică preferată de mulți români, pentru că peisajul are un efect magic și o atingere, de care te simți atras. Natura vastă, parcă pierdută, îți oferă un sentiment de libertate. Mulți turiști au spus că aici au impresia să sufletul lor este liber.
Locația este apreciată pentru că s-a dovedit mereu o ademenire mare pentru călători, prin plaja cu nisip fin, presărat din loc în loc cu scoici de mare superbe și mâncarea bună, din restaurantele tip cherhana.
Apa de mare de la Vama Veche este incredibil de curată. Turiștii apreciază acest lucru și de aceea vin aici în vacanța de vară. Deși vara, în vârf de sezon, plaja poate fi aglomerată cu turiști, merită să te scalzi în mare, în apa curată, în acest paradis retras, cum este stațiunea Vama Veche.
Ținerii sosesc aici să se bucure de plajă, de soare, de apa mării, să asculte muzică rock, folk (sau alte genuri) și să facă chefuri dacă sunt mai petrecăreți, ori să se odihnească la malul mării, sub cerul liber.

Stațiunea Vama Veche este superbă, unică în felul ei. Cei care au venit aici în alți ani au simțit imediat diferența, comparativ cu alte stațiuni de pe coasta Mării Negre. Este minunat să stai întins la plajă pe nisipul fin, să vezi pescărușii cum zboară, să te bucuri de aerul sărat și briza mării. Dacă vii aici, vei avea timp pentru asta. Turiștii care au experimentat vacanța în Vama Veche au spus că aici pare să fie o atmosferă fantastică. Este ceva caracteristic vieții sălbatice, pentru că acest loc are un peisaj unic, creat de plajă și de marea albastră, care se desfășoară înaintea turiștilor ce vin aici.
Peisajul din Vama Veche te face să te simți liber, relaxat, fericit, ca și cum toată lumea este a ta. Mulți artiști aleg această destinație de vacanță, pentru că preferă să fie inspirați de mare în ceea ce creează. Muzicieni, pictori, sau alți artiști se simt senzațional la Vama Veche în fiecare an. Ei au revenit mereu pe aceste meleaguri, deoarece sunt impresionați de acest peisaj care te acaparează prin marea sa intensitate. Experiențele și sentimentele trăite aici sunt asociate cu peisajul de vis. Vama Veche are ceva aparte, ceva care uneori te face nostalgic, ori sentimental, alteori fericit, cert este că turistul este profund impresionat de „sufletul” ei viu.
Turiștii vin aici pentru preparatele culinare grozave, foarte gustoase (realizate din diferite soiuri de pește proaspăt, care sunt foarte gustoase) de la cherhanale, unde se bea și se mănâncă bine. În opinia multor iubitori de mare, cherhanaua reprezintă un restaurant de top, unde mănânci bine, sănătos și te simți grozav, ca acasă. Nici nu mai trebuie să amintim ce preparate gastronomice se fac la cherhana, pentru că toate felurile sunt delicioase, iar în plus au prețuri accesibile, pentru toate buzunarele. Atmosfera este grozavă. De regulă, de la cherhana ai și un peisaj superb în fața ochilor, ai o vedere excelentă asupra mării, pentru că restaurantul este situat cu fața la plajă.

Având în vedere toate aceste aspecte, cu siguranță merită să vii în vacanță aici, în luna mai, în lunile de vară sau chiar în septembrie-octombrie, pentru că probabil și toamna va fi destul de cald.
Dacă se rezervă din timp un sejur la mare, se pot găsi variante de cazare ieftină Vama Veche la vile, hoteluri și pensiuni. Indiferent dacă ești un turist romantic, petrecăreț, liniștit sau nostalgic, această stațiune este perfectă pentru oricine, indiferent de vârstă. Cei mai nebunatici, au posibilitatea de a merge în cluburile de aici, care oferă muzică bună și diferite surprize în sezonul estival. Din Vama Veche este destul de aproape Bulgaria; prin urmare, ai posibilitatea de a face și o excursie deosebită la Castelul Reginei Maria, de la Balcic.
În Vama Veche vin turiști din țară dar și din străinătate, care adoră să facă un sejur în perioada lunilor mai-septembrie, când este destul de cald. Ofertele de cazare Vama Veche sunt avantajoase dacă se achiziționează din timp, astfel ești sigur că te vei putea bucura de o vacanță ideală într-un loc superb, la mare, în acest an.
Peisajul oferit de mare are legătură cu ființa noastră interioară, ne sensibilizează. Nu ai cum să nu te simți puțin copleșit de acest colț de natură, de pe litoralul românesc.