Vasilache, după Teixeira și Geraldo? Se va folosi aceeași monedă?

Dragos Trestioreanu -

Vasilache, după Teixeira și Geraldo? Se va folosi  aceeași monedă?

Meciul Petrolului de la Mediaș, cu Gaz Metan, a fost unul cu de toate pentru toți! Faze multe și la o poartă, și la alta, intervenții de senzație ale celor doi portari, Pleșca și, respectiv, Pecanha, ambii stângaci, un penalti acordat oaspeților, obținut și… ratat de Vasilache, acuzat că a încălcat dispoziția lui Mircea Rednic, un cartonaș roșu primit de Kronaveter, care abia intrase pe teren, și un gazon ca un patinoar, pe care combatanții au alunecat aproape non-stop. În prima repriză, gazdele au fost ceva mai periculoase, dar și Pablo de Lucas l-a întrebuințat serios pe goal-keeper-ul Gazului, în două rânduri, cu șuturi din afara careului. Partea a doua a fost un veritabil thriller, „lupii galbeni” luându-i mai tare pe „lupii negri” și, după ceva mai mult de o oră de joc, „5”-arul găzarilor a demarat pe dreapta, a ajuns aproape de linia de fund și a centrat în forță, iar Velazquez a deviat mingea în afara terenului. Centralul Adrian Comănescu era gata-gata să dicteze lovitură de la colț, nevăzând faza, dar l-a observat la timp pe asistentul Alexandru Cerei cu fanionul ridicat și fugind spre locul unde un tușier stă cu ocazia unei lovituri de la „11 metri”! A arătat astfel și vâlceanul punctul cu var, iar Vasilache a luat balonul l-a așezat acolo, l-a mai reașezat la solicitarea arbitrului, și-a luat puțin elan și a trimis în stânga lui Pleșca, plecat pe direcția șutului. Medieșeanul a respins puțin în față, dar apoi, protejând obiectul de joc cu picioarele l-a reținut, cu toată încercarea executantului de a mai salva ceva! Era minutul 68 și – în condițiile în care devenea tot mai clar că echipa care marca prima putea să și câștige meciul – Petrolul irosea o șansă imensă de a înscrie. Rednic a reacționat pe loc, scoțându-l de pe teren pe Vasilache, pe care l-a întrebat, repetându-i nervos de trei ori: „Ți-am spus eu să bați penalti?” (foto; www.digisport.ro). La finalul întâlnirii încheiate cu un scor alb, 0-0, tehnicianul „galben-albaștrilor” a explicat că jucătorul desemnat, de fapt, să execute un penalti, dacă se dicta, fusese Pablo de Lucas. Spaniolul a cedat însă insistențelor coechipierului său și a ieșit ce-a ieșit, Rednic amenințându-i însă pe amândoi cu o pedeapsă!

În condițiile în care Teixeira, scos din lot – ca și Geraldo, de altfel, pentru aceeași „culpă” – pentru că a fost bănuit că ar fi evitat să joace contra FC Steaua SA, luând cartonaș galben, în sarcina lui căzând și ratarea unei lovituri de la „11 metri” în partida de acasă contra formației CS Universitatea Craiova, se pune întrebarea firească, nu-i așa?, dacă antrenorul va folosi acum aceeași monedă și în privința compatriotului său. Asta fiindcă, așa cum au existat suspiciuni în cazul portughezilor, tot așa ar trebui să fie și în cel al lui Vasilache, ex-component al trupei din Mediaș! Mai ales că ultimul a ratat două oportunități uriașe de a deschide scorul, înainte de penalti, după ce a profitat de o preluare greșită a unui fost petrolist, Buzean, și a rămas singur cu Pleșca în față, a șutut penibil cu piciorul de bază al său, stângul, mingea ducându-se destul de departe de buturi! Deci, corect ar fi ca Mircea Rednic să nu se arate acum pentru unul mumă și pentru alții… ciumă!

Singura satisfacție, dacă se poate numi așa, a fost perpetuarea invincibilității în deplasare, peste trei săptămâni petroliștii putând bifa chiar un an fără eșecuri în deplasare, în campionat! Însă, se anunță vremuri mai grele, întrucât la viitorul meci de pe teren străin, împotriva Ceahlăului Piatra Neamț, luni, 27 aprilie 2015, ora 21.00, în direct pe „Look TV” și „DigiSport”, va absenta eroul de la Mediaș, Pecanha, care a fost nevoit să tragă de timp în ultimul minut de prelungiri – pentru a securiza rezultatul de pe tabelă – și a primit cartonaș de suspendare! Chiar dacă vor reveni Tamuz și Marinescu, va mai lipsi și Kronaveter, eliminat de pe teren, în meciul cu Gazul, la doar un minut după ce fusese trimis acolo de către tehnicianul său. La un duel aerian, la mijlocul terenului, slovenul a sărit cu cotul înainte și l-a lovit în zona tâmplei pe brazilianul Elton, expulzarea lui fiind absolut justificată. Conform regulamentului, va sta cel puțin două etape în tribună! Iar dacă Rednic se va ține de cuvânt cu noile pedepse, pe lista celor care nu vor mai bifa duelul din Moldova ar putea figura și Vasilache, și… de Lucas! De urmărit cum va fi, atunci, fără ei, și cu Alberto Cobrea în poartă, după ce Pecanha a fost înger păzitor (și) la Mediaș!

GAZ METAN: Pleșca (cpt) 9 – V. Crețu 6.5, Vișa 6, Velazquez 5, Buzean 5.5 – R. Zaharia 5.5, Elton 6.5 (83 – Figliomeni) – Al. Munteanu 6 (72 – Bekoe 6), Curtean 7, C. Petre 6 (60 – Llullaku 6.5) – D. Roman 6.5. Antrenor: Ion Balaur.

PETROLUL: Pecanha (cpt) 8.5 – Alcenat 6.5, I. Filip 6.5, Ipșa 6.5, Peteleu 6.5 – Satli 6, Pablo de Lucas 7 – Vasilache 4 (69 – Nepomuceno 6), Astafei 6 (69 – Kronaveter 3), Pastorini 6.5 – Tchite 5.5 (83 – N’Koyi). Antrenor: Mircea Rednic.

Au arbitrat: Adrian Comănescu 7 (Râmnicu Vâlcea) – Valentin Avram 7 (București) și Alexandru Cerei 8 (Cluj).

Arbitru de rezervă: Dan Florin Dreve (Cluj).

Observatori: Aurel Beldeanu (Craiova), pentru joc, și Ioan Onicaș (Zalău), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Elton (39), Buzean (77), Pecanha (90+3).

Cartonaș roșu: Kronaveter (70).

La finalul întâlnirii, foarte supărat, firesc, tehnicianul oaspeților a declarat la televiziunea DigiSport că „sunt două puncte pierdute. În prima parte a fost un meci echilibrat, am început bine repriza a doua, am obţinut un penalti. La şansa oferită, nu trebuie să ratezi. Apoi, în zece oameni, ne mulţumim cu un punct. Trebuia să bată de Lucas penaltiul. Dar Vasilache a insistat. Sunt supărat pe amândoi. Nu trebuia să se lase impresionat de personalitatea lui Vasilache. Noi am stabilit înainte de meci cine bate loviturile de pedeapsă. Pablo trebuia să bată! Dacă rata, nu îi zicea nimeni nimic. Trebuie să respecţi ceea ce decide antrenorul. Alţii au plătit, o să plătească şi el! Eu nu mai iert pe nimeni. Le-am explicat clar, când am decis să continui aici, că au nouă meciuri în care îmi pot arăta că merită să rămână. Jucătorii se gândesc mai mult la banii pe care i-au pierdut, nu la performanţă. De asta și jucăm aşa. E greu să îi motivez. Nu mai e ca pe vremea mea, când jucam pentru club, pentru suporteri, pentru patrie. Au rămas amintiri, că jucam din plăcere. Nu pui interesul financiar înainte”! Să vedem cum va fi mai în viitorul pe termen foarte scurt, petroliștii din teren fiind anunțați deja, printr-un comunicat, că nu vor mai avea parte, la Ploiești, dar și în deplasări, de petroliștii din peluza galeriei! Greu fără ei! Unde mai pui că, dacă duminică oltenii câștigă pe arena din Parcul Romanescu, în dauna lui Dinamo, găzarii vor pica iar de pe ultima treaptă a podiumului! Cu atât mai uriașe au fost, deci, ratările lui Vasilache!