Vasilică Diaconu, primarul comunei Măgurele: „Am luat decizia ca taxele şi impozitele pentru anul viitor să rămână neschimbate”

Redactia -

Vasilică Diaconu, primarul comunei Măgurele: „Am luat decizia ca taxele şi impozitele pentru anul viitor să rămână neschimbate”

– Domnule primar Vasilică Diaconu, în urmă cu un an, atunci când discutam pe tema taxelor şi impozitelor pentru anul care urma – 2017, ne spuneaţi că acestea au fost reduse la nivelul comunei Măgurele. Care este situaţia acum?
– Într-adevăr, pentru anul 2017, taxele şi impozitele au fost reduse cu un procent cuprins între 1% şi 5%. Am aplicat această reducere astfel încât să avem un nivel de impozitare cât mai redus dar, în acelaşi timp, pentru a ne încadra în limitele Codului Fiscal. E bine de ştiut faptul că Primăria şi Consiliul Local au obligaţia de a se încadra cu nivelul de impozitare între un plafon minim şi unul maxim, impuse de către Guvern, prin Codul Fiscal. Ori noi am decis să mergem către un nivel cât mai scăzut.
– Ce trebuie să ştie cetăţenii despre taxele şi impozitele locale pentru anul 2018?
– Profit de această ocazie pentru a-i anunţa pe toţi contribuabilii din localitatea noastră, fie ei persoane fizice, fie juridice, faptul că am luat decizia, la nivelul Primăriei şi al Consiliului Local, ca taxele şi impozitele pentru anul viitor să rămână neschimbate. Deci oamenii nu vor plăti mai mult nici în anul viitor.
– Sunt localităţi în Prahova care au decis să majoreze impozitele, cu procente semnificative, motivând aceasta prin dorinţa de a compensa pierderile la bugetul local datorate de noile modificări legislative în domeniu. La Măgurele de ce nu s-a luat această decizie?
– Noi am mizat, de fiecare dată, pe bunăvoinţa oamenilor, pe faptul că la Măgurele sunt oameni de bine, buni contribuabili, cetăţeni care înţeleg faptul că dezvoltarea localităţii nu se poate face dacă ne respectăm datoria de a ne achita impozitele anuale. Am considerat că nu este oportun să majorăm taxele şi impozitele şi, astfel, să împovărăm suplimentare pe cei care, şi aşa, au destule probleme. Preferăm să aplicăm un nivel de impozitare accesibil tuturor, decât să încercăm să „luăm pielea de pe om” aşa cum se spune.