Vedetele de la Oltchim au avut milă de handbalistele ploieştence de la CSM doar în prima repriză

Redactia -

Vedetele de la Oltchim au avut milă de handbalistele ploieştence de la CSM doar în prima repriză

Vizita de luni, 29 octombrie 2012, de la sala polivalentă din Plopeni, a reprezentantei României în Champions League, multipla campioană naţională de handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, proaspăt revenită din Danemarca, unde a învins-o, cu scorul 24-20, pe Randers, cea mai bună grupare a momentului din ţara scandinavă, a fost primită cu interes mkaxim de către iubitorii sportului cu mingea mică din Prahova. Tribunele au fost aproape pline, la acest joc programat în campionatul Ligii Naţionale, doar câteva locuri mai rămânând neocupate în spatele celor două porţi. Pasionaţi de handbal de bună calitate s-au arătat şi doi foşti jucători ai Petrolului, Constantin Ştefan, zis „Chibrit”, din Păuleşti, şi Daniel Dumitrache, din Plopeni, ultimul fiind antrenor secund al „lupilor”, în sezonul în care s-a reuşit promovarea în Liga I. De faţă a fost şi ex-antrenorul gazdelor de la CSM Ploieşti, Gheorghe Ionescu, care nu putea scăpa un astfel de eveniment.

Surprinzător, fetele antrenoarei Simona Gogârlă – încurajată din tribună de soţul şi fiica lor, care au luat loc lângă internaţionala muntenegreancă Maria Jovanovic şi cea ucraineancă, Iulia Managarova, neincluse în lotul Oltchimului pentru acest meci – au pornit în trombă, reuşind să le conducă pe tabelă, timp de mai multe minute, pei valoroasele lor adversare, dintre care recent revenita pe parchet Cristina Neagu era acomodată cu sala de la Plopeni, de pe vremea când combătea acolo, ca echipieră a HC Activ Ploieşti, în eşalonul secund. Încet-încet, însă, formaţia ce le-a avut în efectiv pe portăriţa echipei naţionale a Spaniei, Silvia Navarro, pe cea a primei reprezentative a României, Paula Ungureanu, folosită doar la executarea câtorva aruncări de la „7 metri” ale CSM-ului, pe portugheza Alexandrina Barbosa Cabral, pe franţuzoaica Alison Pineau, pe o altă internaţională muntenegreancă, Katarina Bulatovic, pe rusoaica Ekaterina Vetkova, ca şi pe Aurelia Brădeanu, Oana Manea, Iulia Curea, Ionela Gâlcă şi Adriana Nechita, cu toate componente ale echipei naţionale a României, au pus stăpânire pe joc. Vâlcencele au răsturnat scorul de pe tabelă şi s-au desprins, până la pauză, la trei goluri: 14-11.

 Repriza secundă a fost un galop de sănătate al fetelor antrenorului danez Jakob Vestergaard, compatrioatei sale, Mette Klit, şi fostei mari internaţionale românce Steluţa Luca, pe nimeni nemirând astfel rezultatul final, 36-21 pentru echipa care efectiv încântă asistenţa şi când nu apasă chiar foarte mult pe acceleraţie. Jocul pe contratac şi cu pivotul a fost din nou sclipitor, ca şi la partida cu Randers, iar multe dintre golurile jucătoarelor de la Oltchim – mostre de virtuozitate. Oponentele de la CSM au meritul de a se fi autodepăşit în multe momente ale jocului, cu precădere în prima repriză, iar dacă ar evolua mereu aşa, cu siguranţă că ar avea parte de succese în dauna unor trupe abordabile. Altfel, a impresionat plăcut modul în care îşi conduce elevele Monica Gogârlă, ca şi sfaturile pe care le dădea fiecăreia dintre handbalisetele chemate pe bancă, pentru înlocuire. Ea se completează foarte bine cu directorul tehnic Mircea Anton, cel care a declarat la final, pentru www.handbalvolei.ro, că „a fost o primă repriză mai echilibrată, însă în a doua, pe fondul jocului mai slab al nostru, am primit multe goluri pe contraatac şi meciul s-a rupt. A fost unul fără istoric, dar în care tenacitatea noastră a surprins plăcut. Însă, în momentul în care Oltchim a apăsat pe acceleraţie a şi reuşit să se desprindă”. După meci, vedetele Oltchimului şi antrenorul lor au răspuns cu mare amabilitate rugăminţilor fanilor prahoveni de a le da autografe şi de a se fotografia cu ei.

Cu menţiunea că jucătoarele cele mai bune de la echipa gazdă au fost interul dreapta Janina Luca (foto; www.hc-dunarea.com), golghetera întâlnirii, portăriţa Gabriela Cristescu, cu câteva parade de mare efect, şi extremele Nicoleta Gâscă-Alexandrescu şi Ramona Ştefan, iată care au fost efectivele celor două combatante:

CSM PLOIEŞTI: Gabriela Cristescu – Gâscă-Alexandrescu (3 goluri), Janina Luca (8), Andreea Dospin (2), Manuela Manda (1), Daniela Crap (3), Ramona Ştefan (2)/Andreea Enescu (1), Mirela Toma (1). Director tehnic: Mircea Anton. Antrenoare: Simona Gogârlă.

OLTCHIM: Silvia Navarro, Paula Ungureanu – Iulia Curea (2), Katarina Bulatovic (1), Cristina Neagu (5), Ionela Stanca (7), Alexandrina Barbosa (6), Adriana Nechita (5)/Aurelia Brădeanu (4), Alison Pineau (3), Oana Manea (2), Ekaterina Vetkova (1). Antrenor: Jakob Vestergaard.

Gazdele au beneficiat de şase aruncări de la „7 metri”, dintre care au ratat una, iar oaspetele – de una singură, irosită. În vreme ce CSM nu a avut nicio jucătoare eliminată pentru 2 minute, Oltchim a primit trei astfel de sancţiuni. De subliniat că Iulia Curea a suferit o accidentare spre finalul meciului, pe care l-a terminat cu o pungă de gheaţă la gamba stângă, dar se speră ca ea va fi bună de joc la meciul retur cu Randers, de la finalul acestei săptămâni, care se va desfăşura la Râmnnicu Vâlcea.