Veolia, mai tare decât… Vasi? Primul meci al Petrolului din „dubla de foc” contra Clinceniului și a Snagovului, cea dintâi șansă de a redeveni lider

Dragos Trestioreanu -

Veolia, mai tare decât… Vasi? Primul meci al Petrolului din „dubla de foc” contra Clinceniului și a Snagovului, cea dintâi șansă de a redeveni lider

Până la finele anului în curs, FC Petrolul Ploiești mai are de bifat trei meciuri. Mai exact, două, la rând, în deplasare, ambele în județul Ilfov, la Academica Clinceni, respectiv Sportul Snagov, iar unul – ultimul – acasă, cu CS Balotești, o echipă din același județ cu precedentele două. După ce Baloteștiul a făcut o remiză albă, pe „Cluj Arena”, în penultima etapă a turului, și confruntarea cu trupa lui Fane Nofitovici, un fost petrolist, devine obligatoriu de a fi tratată cu maximă seriozitate de către „lupi”. Deci, primul obstacol, astăzi, 27 noiembrie 2018, ora 14.00, pe terenul central al complexului sportiv din Clinceni („Arena 1”), acolo unde intrarea se va face contra a 10 lei, galeria oaspeților având rezervat un sector special la fața locului.

Club serios, cu un partener-finanțator de seamă, Veolia România, FC Petrolul și-a trimis echipa de ieri, 26 noiembrie, la București, cazând-o la cochetul hotel Criss. Asta pentru ca Laurențiu Marinescu și ceilalți 17 aleși ai lui Octavian Grigore pentru partida de la Clinceni, cu Academica, să aibă cele mai bune condiții în vederea obținerii unui rezultat bun. A se subînțelege un succes, care ar fi al șaselea cu Tavi Grigore revenit la cârma tehnică a echipei „galben-albaștrilor”. Nu va fi deloc ușor însă, oaspeților lipsindu-le unul dintre fundașii centrali titulari din noul mandat al lui Grigore, moldoveanul Paul Antoche, suspendat runda aceasta pentru eliminarea din jocul cu UTA, de la Ploiești, dar și titularul aproape perpetuu din primul „11”, la categoria „sub 21 de ani”, Alexandru Saim Tudor, favoritul lui Tavi accidentându-se la un antrenament. În schimb, veste bună pentru fanii echipei Petrolul, va fi apt de joc – fiind luat la București – polivalentul Sebastian Ghinga, al doilea căpitan al găzarilor absentând șase săptămâni ulterior unei intervenții chirurgicale. Rămâne de văzut cine le va locul lui Antoche și Tudor și dacă antrenorul principal va risca titularizarea lui Ghinga în linia defensivă sau va merge pe mâna altui revenit de teren la meciul cu UTA, fostul accidentat Lucian Cazan. Altfel, anticipez că  Robert Grecu îl va substitui pe Saim. S-ar putea, deci, ca echipa care începe meciul de la Clinceni să arate cam așa: Tordai – Olaru, Plămadă, Cazan, Țigănașu – Danci, Chindriș – Grecu, Marinescu, Ștefănescu – Arnăutu.

Academica Clinceni – destulă vreme chiar lider al ierarhiei Ligii a II-a, fiind neînvinsă ceva vreme – este în scădere de nivel, ajungând acum pe poziția a V-a. Echipa despre care se spune, dar niciodată direct, că ar fi păstorită, din vară, de unul dintre nepoții lui Gigi Becali, pe numele său Vasile Geambazi, cel pus în acte ca patron al FCSB până nu demult, va avea și ea o absență certă, azi. Mijlocașul Alexandru Ionuț Nicola, fostul junior al FCSB-ului trecut și pe la Dacia Unirea Brăila, acum în vârstă de 21 de ani, a fost eliminat, etapa trecută, în disputa de la Pitești, cu FC Argeș. Una ulterior căreia oficialii ilfoveni au acuzat arbitrajul potrivnic, unicul gol al meciului, înscris de localnicul Ioan Șerban, fiind precedat de un fault în atac al acestuia din urmă. Printre jucătorii importanți, Clinceniul îi are – și după unele infuzii dinspre baza sportivă de la… Berceni a clubului lui Becali, cea de care s-a ocupat, zice-se că doar până în vara acestui an, nimeni altul decât Vasile Geambazi, zis Vasi – pe Răzvan Patriche, ex-jucătorul defunctei Sportul Studențesc București, pe Bogdan Barbu, trecut și pe la o altă echipă desființată, Fortuna Poiana Câmpina, pe Andrei Răuță, cel care putea ajunge, printr-o anumită conjunctură, la… Petrolul, în urmă cu un an și jumătate, pe Vlad Mihalcea, marea speranță brașoveană cumpărată de Gigi Becali cu speranța că va da lovitura, dar eșuând, ca și altele, prin eșaloanele inferioare, pe Vasile Olariu, cel având destule partide în Liga 1, pe Costin Gheorghe, fratele cântăreței Elena Gheorghe fiind ex-echipier al Sportului și al Mediașului, în primul eșalon, și pe ploieșteanul crescut de clubul găzarilor, Constantin Stoica, în prezent indisponibil. Mai sunt în lot și alți tineri, despre care se spune că ar fi de mare perspectivă, precum Andrei Șut, Ovidiu Horșia și Robert Ion. Să vedem totuși pe cine va alege, din minutul 1, antrenorul Ilie Poenaru, un fost fundaș stânga de prim eșalon.

Apreciat drept un derbi al ultimei etape a turului ediției 2018-2019 a campionatului Ligii a II-a de fotbal, meciul dintre Academica Clinceni și FC Petrolul Ploiești a fost încredințat, de CCA, unei brigăzi din lotul celui dintâi eșalon, avându-l la centru pe Marian Barbu, din Făgăraș, foarte recent rezervă la un joc de primă ligă, iar la cele două linii, pe bucureșteanul Bogdan Velicu și pe brăileanul Marius Cristian Marchidanu, „back-up”-ul arbitrului fiind un tiz al celui din urmă, Marius Chițu, din Târgoviște. Observatorul de arbitraj a venit tocmai de la Botoșani și se numește Bogdan Zanfirescu, iar cel de joc, nici el sosind de pe aproape, Ștefan Donciu (Sfântu Gheorghe).

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU) și www.ct-sharks.ro