Veolia România duce copiii Petrolului la „Mondial de la Saint-Pierre de Nantes”, competiție la care au participat juniori de la PSG, Lyon, Bayer sau Schalke 04!

Dragos Trestioreanu -

Veolia România duce copiii Petrolului la „Mondial de la Saint-Pierre de Nantes”, competiție la care au participat juniori de la PSG, Lyon, Bayer sau Schalke 04!

Juniorii „U 15” de la FC Petrolul Ploiești au primit o veste foarte bună din partea conducerii ACS Petrolul ’52 Ploiești, în sensul că, la primăvară, mai exact în perioada 24-29 aprilie, sunt invitați, în premieră absolută, la un turneu prestigios din Franța, „Mondial de la Saint-Pierre de Nantes”. În comunicatul ACS Petrolul ’52, dat publictății, președintele executiv Cristian Vlad declară: „Ca să poți forma tineri jucători, trebuie să îi pui în fața unor provocări inedite. De aceea, vrem ca, prin participarea în cadrul acestui campionat, juniorii să întâlnească echipe cu alte stiluri de joc și alte mentalități. Va fi o experiență foarte utilă pentru ei. Este o inițiativă venită din partea suporterilor și ne bucură să vedem că gândim la fel, că vrem să investim în tinerii prahoveni, în viitorul echipei Petrolul Ploiești”.  Deplasarea în Franța va fi posibilă grație implicării Veolia România, o companie care, „prin astfel de acțiuni, consolidează un parteneriat puternic, pe termen lung, care să asigure toate condițiile pentru perfomanță sportivă a echipei de juniori și a <<lupilor galbeni>>”. De altfel, echipele de juniori ale FC Petrolul Ploiești, se spune în comunicat, reprezintă „una dintre prioritățile partenerului-finanțator Veolia România”.

La turneul dedicat juniorilor „U 15”, din Hexagon, vor particpa nu mai puțin de 24 de echipe, opt de la cluburi franceze, opt regionale și tot attâtea din afara Franței. Întrecerile vor fi structurate pe patru grupe a câte șase formații, fiecare, primele două clasate din toate urmând a combate, apoi, pentru locurile 1-8, cele clasate pe pozițiile a treia și a patra se vor duela pentru locurile 9-16, iar ultimele două clasate din cele patru grupe – pentru 17-24. Ulterior, la fiecare nivel, vor fi programate sferturi de finală, semifinale și finale. Pe cale de consecință, fiecare grupare, care va fi compusă din 16 jucători și trei membri ai staff-ului tehnic, va avea garantate nu mai puțin de opt partide, prima având loc pe 25 aprilie, iar ultima – pe 28 aprilie. La edițiile anterioare – se scrie în același comunicat – de la „Mondial de la Saint-Pierre de Nantes”, au fost prezente echipe ale unor cluburi celebre din Europa de Vest, dar nu numai, precum Olympique de Marseille, FC Nantes (ambele din Franța), Slavia Praga (Cehia), FC Schalke 04 Gelsenkirchen (Germania), Olympique Lyon (Franța, club sponsorizat de compania-mamă Veolia, în Liga Campionilor), Paris Saint-Germain (Franța), Bayer Leverkusen (Germania) sau Steaua București (România).