Verdict amânat. Handbalistele de la CSM Ploiești au remizat acasă cu SCM Craiova și mai trebuie să lupte pentru play-off

Redactia -

Verdict amânat. Handbalistele de la CSM Ploiești au remizat acasă cu SCM Craiova și mai trebuie să lupte pentru play-off

Dacă miercuri, 11 martie 2015, handbalistele de la CSM Ploiești ar fi reușit să treacă, în sala Olimpia, de o echipă de top, SCM Craiova, problema ocupantei locului al VIII-lea din ierarhia finală a sezonului regulat, ultimul calificant în play-off, ar fi fost rezolvată în foarte mare măsură. Cum partida programată în Liga Națională s-a încheiat nedecis, scor: 23-23, verdictul va fi dat, cel mai probabil, după consumarea acestei faze a competiției. Totuși, chiar dacă principala contracandidată la ultima poziție de play-off, HC Râmnicu Vâlcea, a câștigat meciul cu Mureșul Târgu Mureș, „lanterna roșie” a clasamentului, și este în fața CSM-ului cu 1 punct, tot ploieștencele rămân cu prima șansă la calificare. Iar asta deoarece au un program mai facil decât oltencele, până la finalul celei dintâi faze a întrecerilor.

Campionatul se oprește până pe 29 martie, făcându-se astfel loc disputelor de la Trofeul Carpați, iar formațiile din LN au vreme destulă pentru a pune la punct schemele pentru abordarea…. ultimei sute de metri din sezonul regulat, din care mai sunt de jucat încă trei etape.

Prima repriza a întâlnirii de la mijlocul săptămânii a fost nefastă pentru CSM Ploiești, adversarele plecând din start mai bine și fiind la conducere pe tot parcursul celor 30 de minute, pe care le-au încheiat cu trei puncte avans: 15-12. Dar meciul era departe de a fi jucat, fetele lui Goran Kurtes având, la reluare, momente de handbal electrizant și, după un „run” de 4-0, au răsturnat rezultatul de pe tabelă. Însă, acest iureș le-a și obosit, e drept, ele mai pierzând din luciditate în plan ofensiv. Însă, spre meritul lor, nu le-au permis oponentelor mai bine clasate să se desprindă finalmente, așa cum se întâmplase în meciul amical din debutul acestui an, tot de la „Olimpia”. Condusă cu 23-22, CSM a egalat printr-o aruncare de la „7 metri”, Andreea Chiricuță nemairatând deloc în mitanul secund. Având, apoi, la dispoziție 30 secunde pentru un atac, jucătoarele lui Elena_Serban_si_Alina_Ifrim_cu_Daniel_GheorgheAurelian Roșca au și marcat, dar arbitrul Adrian Nacu a făcut un gest, cel puțin astfel subînțeles, că autoarea reușitei ar fi călcat semicercul, înainte de a trage la poartă. Instantaneu, Roșca a cerut time-out și faza a arămas în coadă de pește. După epuizarea timpului de odihnă, partida s-a reluat cu… o aruncare de la 9 metri a oaspetelor, care nu au putut totuși să înscrie, defensiva CSM-ului blocând orice cale de acces spre buturile Elenei Șerban (foto mijloc, încurajată, ca și colega de post, Alina Ifrim, de antrenorul secund Daniel Gheorghe; www.csmploiesti.ro). Mai mult, ploieștencele au intrat în posesia mingei, dar mai erau doar trei secunde de joc, prea puțin pentru a se mai încerca înscrierea golului victoriei.

Una peste alta, a fost o evoluție foarte bună a Mairnelei Ana-Gherman (foto jos, aruncând la poarta apărată de Ionica Munteanu; www.csmploiesti.ro) și compania în ultimele 30 de minute. Handbalistele locale au trebuit să treacă și peste o eliminare de 2 minute, medicul echipei lor, dr. Mihai Băican, fiind cel penalizat pentru proteste! Mai întâi, observatorul bucureștean Horațiu Belu le-a solicitat arbitrilor să-i arate cartonașul galben, iar aproape imediat a venit și sancțiunea mai drastică, Băican nereușind să-și strunească deloc nervii. A mai fost și o accidentare la genunchiul drept a Allei Șeiko (foto, înscriind spectaculos primul gol al echipei sale, admirată de Cyntia Tomescu, nr. 25, Ane Eidem, Mădălina Zamfirescu, nr. 7, și Alexandra Georgescu, nr. 8; www.csmploiesti.ro), ucraineanca trecând imediat pe bancă în urma unor dureri mari. A reușit să treacă însă peste acestea și a revenit ulterior pe parchet, fiind un ajutor important pentru colegele de echipă ale sale. Tot din cauza unor probleme la genunchi, Raluca Anghelina a suferit încă o intervenție chirurgicală, de data aceasta la cartilaje, jucătoarea terminând astfel sezonul actual. Pe tușă au mai rămas și Ramona Ștefan, cea care nu se poate antrena încă la 100% din capcitate, Gabriela Cristescu și Mirela Roman – ultimele două în urma unei decizii tehnice. A revenit, în schimb, o altă handbalistă indisponibilă, Loredana Gărăcel.  Până la jocul de la Târgu Mureș, este de presupus că Ștefan va fi aptă de joc, ea urmând să reprezinte un atu în plus pentru tehnicianul sârb al formației municipaltiății.

CSM PLOIEȘTI: Alina Ifrim, Elena Şerban – Irina Șuțka (5 goluri, 1 din aruncare de la „7 metri”), Alla Șeiko (4, 1 din „7 metri”), Andreea Chiricuţă (4, 1 din „7 metri”), Sanja Vlaskalic (2), Oana Ionescu (2), Marinela Ana-Gherman (2), Andreea Dincu (1), Ana Toth (1), Daciana Balaban (1), Cătălina Preda (1), Ionela Dinu. Antrenor: Goran Kurtes.

SCM CRAIOVA: Ionica Munteanu – Bianca Tiron (8 goluri, 2 din „7 metri”), Mădălina Zamfirescu (5), Ana-Maria Apipie (3), Ana-Maria Tănăsie (3), Cătălina Cioaric (2), Carmen Ilie-Şelaru (1), Cristina Florică (1, 1 din „7 metri”), Ane Eidem, Cyntia Tomescu, Irina Lazarin. Antrenor: Aurelian Roşca.

Au arbitrat: Adrian Nacu și Constantin Rucoi (ambii din Târgu Mureș).

Observator FRH: Horațiu Belu (București).

Aruncări „7 metri”: 8/3 ratate (Alla Șeiko, Andreea Chiricuţă, Irina Șuțka) – 3/0 ratate.

Eliminări „2 minute”: 4 (Oana Ionescu, Andreea Dincu, Cătălina Preda, Marinela Ana-Gherman) – 3 (Mădălina Zamfirescu, Cătălina Cioaric, Cyntia Tomescu).

Marinela_Ana-GhermanDe remarcat numărul în creștere al iubitorilor handbalului locali din sala Olimpia, fapt îmbucurător, deoarece fetele lui Goran Kurtes merită să fie susținute tot mai mult, circa 500 de fani fiind totuși prea puțini, jucătoarele CSM-ului chiar punând mult suflet în partidele din Liga Națională. Astfel încât, indiferent de cum vor decurge lucrurile în următoarele două etape, cu tot atâtea deplasări și meciuri la Târgu Mureș și Deva, contra Mureșului, respectiv formației CSM Cetate Deva, la ultima partidă de acasă, împotriva Universității Neptun Constanța, trebuie ca Marinela Ana-Gherman și coechipierele sale să fie încurajate de cât mai mulți suporteri. Sala e mare, modernă, locuri sunt berechet, condiții de vizionare foarte bune, spectacol frumos, mascotă etc., deci doar spectatori destui mai lipsesc! Ciudat că se întâmplă astfel, întrucât, ani buni, handbalul a fost al doilea sport de echipă favorit după fotbal, în Ploiești, iar în perioada în care voleiul devenise tot mai atractiv pentru iubitorii de sport locali, cel cu mingea mică ținea totuși steagul sus, cum se mai zice. Asta până când baschetul a început să-și taie partea leului, prin multele trofee adjudecate de către CSU Asesoft. Dar, orice mare performanță pornește cu un pas, care poate că este tocmai cel pe care-l fac acum fetele de la CSM Ploiești!