Veste bună pentru fanii „lupilor”: singurul internațional român din lot va rămâne la Ploiești, până la finele contractului din vara lui 2015!

Redactia -

Veste bună pentru fanii „lupilor”: singurul internațional român din lot va rămâne la Ploiești, până la finele contractului din vara lui 2015!

Siteul postului de televiziune DigiSport anunță astăzi că singurul internațional român din lotul Petrolului Ploiești, Ovidiu Hoban (foto, în echipamentul primei reprezentative, la duelul cu Grecia, de la Pireu; www.gsp.ro), va fi reprimit în lot și va rămâne astfel la echipă până la sfârșitul contractului său cu clubul găzarilor – în vara anului viitor. Trimis în tribună, de către patronul Daniel Capră după partida de la Zagreb, cu Dinamo, în urma unui conflict verbal cu managerul sportiv Marius Nicolae, Hoban a fost – notează www.digisport.ro – în tratative cu vicecampioana Israelului, Hapoel Beer-Sheba, la fel ca și fostul său coechipier, Romario Santos Pires, trecut de curând la Karpatî Lvov, în prima ligă a Ucrainei, dar părțile nu au ajuns, finalmente, la consens. Dacă, în cazul lui Romario, s-a afirmat că nu ar fi trecut de testele medicale, de mijlocașul central al echipei naționale a României, titular în victoria cu 1-0 de pe arena Karaiskakis, din Pireu, nu s-a mai oferit nicio explicație în privința eșecului negocierilor cu trupa din  Israel.

Ovidiu Hoban a intrat în ultimul an de contract, iar patronatul l-a iertat acum și va continua la Petrolul, speculându-se că nici nu ar mai fi avut alte opțiuni favorabile de transfer, pe termen scurt. Astfel, antrenorul Răzvan Lucescu mai recuperează din absențe, în afara lui Hoban existând șanse mari ca și portarul brazilian Peterson dos Santos Pecanha, accidentat în urmă cu 15 zile, la umăr, el suferind o disjuncție, după un contact dur cu olteanul Alexandru Băluță, să fie prezent pe teren la derbiul cu Steaua, de pe 21 septembrie 2014, ora 21.00, în direct la „Look TV”. Mai rămân în afara lotului, Geraldo Alves, la partida de la Târgu Jiu, cu Pandurii, din etapa a VII-a, când va ispăși runda de suspendare primită în urma eliminării din confruntarea cu CFR Cluj, de pe stadionul Ilie Oană, Filipe Teixeira, scos din joc pentru disputele cu aceleași Pandurii și Steaua, dar și cu Viitorul, din deplasare, portughezul primind o sancțiune de trei meciuri, ulterior expulzării de pe gazon din finalul jocului cu ardelenii, Toto Tamuz, accidentat la un ligament de la genunchi, și Juan Angel Albin, cu o gleznă în aparat ghipsat, din cauza unui atac brutal al lui Ciprian Deac, de la CFR, agresiune nesancționată de arbitrul Sebastian Colțescu, din Craiova. În această săptămână, se întorc în România internaționalii din Haiti, Jean Sony Alcenat și Soni Mustivar, precum și cel din Curacao, Gevaro Nepomuceno. În plus, Lucescu jr. îi va avea la dispoziție și pe atacanții uruguayeni Rodrigo Pastorini de Leon și Sebastian Agustin Gallegos Berriel, recent achizionați de la Wanderers Montevideo, respectiv AC Como. Duelul cu Pandurii Târgu Jiu, de pe arena Tudor Vladimirescu, se va desfășura luni, 15 septembrie, de la 21.00, urmând a fi preluat live pe „Look Plus”.