Veste neplăcută pentru iubitorii de fotbal: nicio șansă de reluare a întrecerilor pe 16 mai! Preconizata prelungire a stării de urgență mută cu o lună data reînceperii antrenamentelor. Și, apoi, cu tot atâta a mini-returului!

Dragos Trestioreanu -

Veste neplăcută pentru iubitorii de fotbal: nicio șansă de reluare a întrecerilor pe 16 mai! Preconizata prelungire a stării de urgență mută cu o lună data reînceperii antrenamentelor. Și, apoi, cu tot atâta a mini-returului!

Așa cum a anunțat astăzi, 6 aprilie 2020, președintele României, Klaus Iohannis, se intenționează ca, la expirarea perioadei actuale de stare de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus, să se prelungească pentru încă o lună. Veste total neplăcută, dar absolut necesară, totuși, dată fiind înmulțirea cazurilor de infectare cu virusul Covid-19, pentru simpatizanții sportului rege din țara noastră, ca și pentru suporterii echipei ploieștene FC Petrolul! O echipă bine poziționată la suspendarea campionatului Ligii a II-a în lupta pentru promovare directă pe prima scenă fotbalistică a țării. Dacă nu s-ar mai fi prelungit starea de urgență, reamintesc că se preconiza reluarea pregătirilor pe 16 aprilie, iar a competițiilor – pe 16 mai.

Ca urmare a viitoarei decizii de prelungire a stării de urgență, ședințele de pregătire s-ar relua, automat, abia pe 16 mai, iar întrecerile – pe 16 iunie. Deci, foarte târziu pentru, crede www.liga2.prosport.ro, a se termina campionatul în mod normal. Adică, a se bifa etapele care au rămas de disputat, 14 la L2, respectiv tot atâtea la L3. Siteul mai sus-menționat este convins că se va apela, volens-nolens, la sistemul play-off și play-out, într-o singură manșă, numai astfel putându-se finaliza competițiile, la ultimul termen impus de UEFA: 3 august 2020. Din păcate, cam așa cred că va fi, deși este varianta cel mai puțin dorită de către echipele care vor intra în play-off sau play-out. S-ar ajunge astfel la situația hilară – vezi interviul acordat www.gazetaph.ro de Costel Lazăr, directorul sportiv al Petrolului – ca unele echipe să dispute chiar și un al treilea joc între ele, sezonul acesta, iar locul disputei sa fie tras la sorți! Însă, dacă altă soluție nu este, ce să se facă, oare? Evident, asta dacă nu cumva va mai fi nevoie de încă o prelungire a stării de urgență, iar atunci s-ar „arunca în aer” tot sezonul actual intern!

Foto: www.caleaeuropeana.ro și www.digi24.ro