Veste proastă pentru Tavi Grigore: șapte „lupi” au terminat recent campionatul! Vestea bună pentru tehnicianul Petrolului: un jucător și-a prelungit contractul pe încă trei sezoane, iar doi indisponibili vor fi apți de joc la ultimul meci

Dragos Trestioreanu -

Veste proastă pentru Tavi Grigore: șapte „lupi” au terminat recent campionatul! Vestea bună pentru tehnicianul Petrolului: un jucător și-a prelungit contractul pe încă trei sezoane, iar doi indisponibili vor fi apți de joc la ultimul meci

În play-out-ul ediției 2020-2021 a campionatului ligii secunde de fotbal, antrenorul principal al Petrolului Ploiești, Octavian Grigore – numit mai întâi ca interimar pentru ultimul meci din sezonul regular, de la „U” Cluj, dar menținut apoi în funcție pentru întreaga ultimă fază a competiției – a avut parte de mai multe indisponibilități în lot. Norocul lui a fost, tot repet, că efectivul găzarilor este numeros. Se accidentau, se îmbolnăveau sau erau suspendați câte unii dintre fotbaliști, redeveneau ulterior „buni de joc” câțiva dintre aceștia, însă picau alții, imediat! Și tot așa! În prezent, cu o săptămână și jumătate înaintea ultimei partide oficiale, cea de acasă contra Aerostar Bacău, numai Armando Vajushi și Georgi Kitanov vor putea evolua în disputa cu moldovenii. Cel dintâi  a avut șansa ca Petrolul să stea în penultima etapă a play-out-ului, a făcut tratamentul recomandat de medici și va fi sigur pe teren la cea din urmă apariție a ploieștenilor pe propriul teren. Diagnosticul lui, după duelul de la Unirea Slobozia, a fost de edem la ligamentul colateral al genunchiului stâng. La rândul său, bulgarul Kitanov, absent în această fază a întrecerilor, ca și la ultima etapă a sezonului regular, a acuzat unele dureri în zona unei disjuncții acromio-claviculare suferite mai demult, una care îl mai sâcâie din când. Însă, cum va fi nevoie de un portar de rezervă la disputa cu Aerostar, cu siguranță Tavi Grigore îl va putea include în raportul de joc, ca goal-keeper de schimb al lui Nicolai Cebotari, viitorul titular cert, după prestația foarte bună din partida de la Slobozia.

Apropo de apărătorii buturilor trupei găzarilor, accidentat serios de atacantul Unirii, Adrian Moldovan, în repriza secundă, Raul Avram (foto, în echipament roșu-galben) a suferit o întindere la ligamentul extern al genunchiului stâng și a terminat astfel sezonul! De subliniat totuși că, dacă Georgi Kitanov nu va redeveni apt de joc, pe banca de rezerve a Petrolului va lua loc un portar din academia de juniori a clubului. În afara lui Robert-Daniel Enache și Amidu Salifu, despre care se știa mai demult că nu vor evolua în primul semestru al anului 2021, în situația lui Avram mai sunt în prezent încă șase „lupi”, iar asta pentru diverse motive. Bart Meijers, Romario Moise, Valentin Balint și „underii” Vlad Mitrea și Vlad Bogdan (foto jos, în stânga, alături de președintele executiv Costrel Lazăr), cu toții accidentați sau, cazul atacantului, bolnav, și Valentin Țicu, suspendat pentru… patru cartonașe galbene primite în primele cinci meciuri din play-out, au terminat și ei sezonul încă în curs. Acestea sunt veștile proaste primite, mai demult sau mai de curând, de Grigore, pe lângă care s-a strecurat însă și una bună: prelungirea cu încă trei ani a contractului unuia dintre favoriții săi, Alexandru Saim-Tudor!

Programul echipei înaintea ultimei etape și post-campionat, până la vacanța de vară

Cum petroliștii vor încheia campionatul la finele primei decade a lunii viitoare, va rămâne foarte mult timp la dispoziție până când va debuta viitoarea ediției a Ligii a II-a. Pe cale de consecință, președintele executiv Costel Lazăr le-a pregătit jucătorilor, în afara unui joc-școală, cu echipa de juniori „U 19” a clubului, în Vinerea Mare, 30 aprilie, care va fi găzduit, în funcție de starea vremii, de către una dintre bazele sportive unde „lupii” se antrenează, și un ciclu de trei jocuri-test. Unul în care se dorește, de fapt, a fi urmăriți cât mai mulți juniori, în vederea alegerii celor mai buni pentru lotul din sezonul următor. Adversarele vor fi trei divizionare C: ACS Hușana Huși (Seria I, locul 5 în prezent), Ceahlăul Piatra Neamț (Seria I, locul 4) și Metalul Buzău (Seria a IV-a, locul 4), președintele Lazăr așteptând, în această săptămână, ultima confirmare de prezență de la clubul din municipiul de sub Pietricica.

Foarte interesant, toate cele trei formații adverse menționate mai sus se vor deplasa la Ploiești pentru a bifa partidele amicale. Dacă Buzăul e mai aproape, Piatra Neamț și Hușiul – mult mai departe! De subliniat că, aspect asupra căruia voi reveni, de la instalarea lui Costel Lazăr ca șef al Executivului clubului găzarilor au fost semnate mai multe contracte de profesionist cu juniori din cadrul propriei academii, dar au mai fost aduși unii și de la alte cluburi, tot cu angajament semnat și parafat. Semn că Lazăr se preocupă de viitorul academiei și, implicit, clubului „galben-albaștrilor”. Drept dovadă că o face bine, iată că pentru unul dintre portarii din academia Petrolului, achiziționat de la cea a lui St.Mirren (Scoția), Flavius Bodea (născut în anul 2003), împrumutat în iarnă la o grupare din Liga a III-a, ACS FC Someșul Dej (Seria a X-a, locul 5), clubul găzarilor a primit oferta de a fi cumpărat de clubul ardelean. Sau măcar, dacă nu se poate altfel, Bodea să mai fie detașat încă un sezon la Someșul.

Foto: www.fcpetrolul.ro