Veste total neplăcută pentru președintele executiv al Petrolului, chiar de ziua lui: nou-venitul om de gol, Marius Coman, a suferit o accidentare gravă și poate lipsi un an de pe teren!

Dragos Trestioreanu -

Veste total neplăcută pentru președintele executiv al Petrolului, chiar de ziua lui: nou-venitul om de gol, Marius Coman, a suferit o accidentare gravă și poate lipsi un an de pe teren!

Chiar în ziua în care urma să sărbătorească împlinirea vârstei de 59 de ani, sâmbătă, 19 iunie 2021, mai precis, președintele executiv al Petrolului Ploiești, Costel Lazăr (foto mijloc), și-a propus să meargă la antrenamentul de dimineață condus de către noul antrenor principal Nicolae Constantin. O ședință de pregătire care urma să se desfășoare pe fosta arenă Chimia, de la Brazi. Decizie absolut justificată pentru un oficial de club care, în această perioadă de timp stă mai mult în birou sau circulă prin oraș, împrejurimi și în țară, având timpul drămuit pentru rezolvarea diferitelor probleme specifice. Numai că, bucuria împlinirii unui anumit număr de ani, cu unul înainte de a schimba din nou prefixul, i-a fost umbrită de o accidentare, în fapt o auto-accidentare, a atacantului-golgheter al eșalonului secund adus de la Fotbal Comuna Recea, Marius Coman (foto sus și jos, al doilea de la stânga, lângă Mihai Constantinescu).

Maramureșeanul, sosit nu de multă vreme la Petrolul cu speranța de a reuși performanțe personale lăudabile și la o echipă de tradiție, a căzut pe gazon, fără să fi fost atins, și a făcut o dislocare de șold, cu afectare serioasă a arterei femurale! O accidentare urâtă care, se estimează la acest moment, ar putea să-l determine pe Coman să stea în afara terenului chiar și până la un an! Un ghinion extraordinar atât pentru tânărul fotbalist în vârstă de 24 de ani – va împlini 25 de ani pe 31 iulie -, cât și pentru noua sa echipă. Una rămasă acum, pe postul vârfului de atac originar din Vișeu de Sus – după ce Vasile Buhăescu nu a mai continuat la Petrolul, iar Valentin Balint a semnat, recent, un contract cu echipa Concordia Chiajna -, numai cu africanul Sory Ibrahim Diarra, cel care și-ar dori mai degrabă să fie împrumutat iar la Unirea Slobozia, și cu autohtonul Simon Măzărache. Însă, fostul echipier al Farului Constanța nu a semnat vreun act oficial cu ploieștenii, până în acest moment.

Într-o atare situație absolut nedorită și, totodată, neașteptată, va fi nevoie de un nou transfer în avanposturi, pierderea celui mai bun marcator din L2 în ultimele două ediții de campionat fiind una mai dificil de acoperit. Dar, cine știe?, poate că sărbătoritul de ieri va reuși să aducă un jucător similar lui Coman, fie liber de contract, fie – de ce nu? – cu titlu de împrumut. Una peste alta, este greu de crezut, am mai afirmat-o, că s-ar fi încheiat deja campania de achiziții chiar și fără accidentarea gravă a lui Marius Coman, acesta fiind dintre cele cinci noutăți din această vară, alături de Darius Buia (vine la Ploiești pe 1 iulie), Eugeniu Cebotaru, Sergiu Pîrvulescu și Simon Măzarache (ultimii trei aflați și ei la antrenamente încă din prima zi a reluării pregătirilor, ca și coechipierul lor accidentat).

Foto: capturi Youtube FCP TV și www.fcpetrolul.ro