Veste tristă, dar de așteptat, pentru suporterii Petrolului: antrenamentele nu se vor relua, mai mult ca sigur, nici luni, 23 martie 2020. Coronavirusul se „opune” în continuare, din răsputeri, fotbalului, dar nu numai!

Dragos Trestioreanu -

Veste tristă, dar de așteptat, pentru suporterii Petrolului: antrenamentele nu se vor relua, mai mult ca sigur, nici luni, 23 martie 2020. Coronavirusul  se „opune” în continuare, din răsputeri, fotbalului, dar nu numai!

Întrerupte vineri, 13 martie 2020, după ultimul antrenament condus de antrenorul principal Costel Enache, pe terenurile de la Strejnicu, până pe data de 18 martie, ședințele de pregătire ale fotbaliștilor de la FC Petrolul Ploiești nu au putut fi reluate în ziua stabilită, cazurile de infectare cu virusul Covid-19 sporind! Astfel, nu putea fi pusă în pericol sănătatea „lupilor” și, drept urmare, s-a luat decizia unei alte decalări, mai precis până luni, 23 martie. Însă, cum lupta contra coronavirusului continuă din greu, cazurile de infectare crescând și mai mult, depășind acum cifra de 400, nici mâine nu se vor reluam mai mult ca sigur, antrenamentele. Asta deoarece pericolul este acum și mai mare. Urmează ca oficialii clubului găzarilor să decidă asupra unei alte date, mult mai greu de găsit câtă vreme măsurile luate, sâmbătă, 21 martie, de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne impun a se sta acasă și a se ieși numai în situații cu totul și cu totul excepționale.

Cum FRF și LPF preconizează să se reia competiția, indiferent de eșalon, pe 16 mai sau, cel mai târziu, la debutul lui iunie, fără cel puțin aceeași perioadă de pregătire cât durează întreruperea antrenamentelor, forma sportivă nu este adecvată pentru întreceri. Drept urmare, apare tot mai mult riscul nedorit al înghețării acestui sezon, ca să nu mai vorbesc – Doamne, ferește! – chiar și despre imposibilitatea începerii celui următor! Asta așa cum se prezintă situația acum și, mai ales, pentru că informații din Hong-Kong și China „vorbesc” despre o a doua „erupție” a virusului Covid-19 în aceste țări asiatice! Deci, coronavirusul se opune în continuare, din răsputeri, atât fotbalului, cât și tuturor celorlalte discipline sportive! Din nefericire!

Foto: www.fcpetrolul.ro