Vești bune pentru diabeticii din Prahova!

Daniel Dimache -

Vești bune pentru diabeticii din Prahova!

În circa două săptămâni, bolnavii de diabet din Prahova vor putea beneficia gratuit, de o analiză foarte importantă pentru controlul acestei afecțiuni, analiză pe care o plăteau până acum din propriile buzunare cu sume între 50-100 lei. Este vorba despre determinarea Hemoglobinei Glicozilate. În urma modificării contractului cadru ce operează în domeniu, odată cu creșterea de la 18 lei la 38 de lei, a valorii plătite de Casa de Asigurări de Sănătate furnizorilor de servicii, încă din luna august CAS Prahova a început o campanie de informare privind acest fapt, dar și privind modul de decontare separat, în afara Programului Național de Diabet Zaharat, în urma căreia s-au înscris 15 furnizori de servicii dispuși să facă această analiză cu decontare de la bugetul de sănătate, a informat președintele CAS Prahova, Cătălin Măguleanu, în conferință de presă.

Acesta a mai anunțat și că, începând de ieri, Casa de Asigurări de Sănătate Prahova primește dosare pentru montarea senzorilor de monitorizare a glicemiei și pompe de injectare a insulinei, proceduri moderne, implementate în premieră prin Programul Național de Diabet Zaharat. Județul nostru a primit deja fonduri, în valoare de circa 650 mii lei, pentru rezolvarea primelor dosare, pentru derularea programului în Prahova, urmând să se suplimenteze fondurile în funcție de cerere. 

”Deocamdată, programul de montare a acestei aparaturi se desfășoară doar la nivelul adulților, prin Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dar avem promisiuni pentru anul viitor că îl vom extinde și pe partea de pediatrie”, a declarat Cătălin Măguleanu.