Veteranii de război ai Prahovei, omagiați pe pagina oficală MApN

Daniel Dimache -

Veteranii de război ai Prahovei, omagiați pe pagina oficală MApN
Vizite la veterani
Numărul veteranilor de război este în continuă scădere, dar cei rămași printre noi sunt printre puținii care pot relata date concrete, din propria memorie, despre istoria națională.
A devenit tradiție ca în preajma zilei de 29 aprilie, de Ziua Veteranilor de Război, militari din toată țara să le fie alături bravilor ostași ai celui de-Al Doilea Război Mondial.
Elevii Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” s-au întâlnit cu acești martori ai istoriei, Vasile Stătescu – oraș Băicoi, Stan Vintilă – oraș Băicoi, Gheorghe Enache-municipiul Câmpina, Dumitru Ilie – Telega, întâlnire emoționantă și plină de învățăminte.
Proptiți în baston, imobilizați la pat sau în plină putere, i-au primit cu mare bucurie în casele lor, unde ne-au predat adevărate lecții de viață și de istorie.
La rândul lor, militarii le-au arătat recunoștință și prețuire, și le-au adus salutul respectuos al tuturor cantemiriștilor, mulțumindu-le, totodată, pentru curajul și sacrificiul făcut.
 
 
 
 
Tot în aceeași zi, militarii din Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” au avut bucuria de a îl vizita pe generalul de brigadă (rtr.) Gheorghe Prăjinaru, în vârstă de 98 de ani. Născut în comuna Nicșeni, jud. Botoșani, ofițerul și-a adus contribuția la îndeplinirea obiectivelor Armatei României în cel de-Al Doilea Război Mondial, iar în urma absolvirii cursurilor Școlii Militare de Ofițeri de Infanterie de la Sibiu și-a desfășurat activitatea în garnizoanele Ineu și Făgăraș, până în anul 1957 când a fost îndepărtat abuziv din armată din motive sociale – tatăl său fiind considerat chiabur de către regimul totalitarist.
 
Vă mulțumim, bravi veterani!