Gazeta de Prahova

Vezi ce au păţit braconierii de la Chiojdeanca

Știri

Daniel Dimache

În urma percheziţiilor efectuate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase la data de 19.12.2018, la locuințele a două persoane din comuna Chiojdeanca, în cauză a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei 2 sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept în formă continuată și braconaj în formă continuată.
Cei doi au fost reținuti şi ulterior prezentați Judecătoriei Ploiești, care a dispus luarea măsurii controlului judiciar, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Poliţia ceruse iniţial aplicarea măsurii de arest preventiv, mai ales că au descoperit la cei doi un adevărat arsenal, iar infracţiunile erau în formă continuată. În plus, cercetările în cauză au continuat, polițiștii depistând alte trei arme letale deținute ilegal.
Armele folosite la braconaj, respectiv o armă de vânătoare cu glonț, o armă de vânătoare cu alice, cu țeava confecționată artizanal precum și armă de vânătoare tip carabină, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Articolul iniţial îl găsiţi aici.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline