Vezi ce lideri din PSD îl vor sprijini pe Geoană dacă acesta va pleca din partid

Redactia -

Daca-si va infiinta un partid dupa ce va fi exclus din PSD, o parte dintre liderii judeteni ai PSD, precum si cativa parlamentari, i-au promis lui Mircea Geoana ajutorul.
Geoana a primit asigurari ca va fi ajutat la formrea structurilor teritoriale de la Constantin Nicolescu (presedintele CJ Arges), Silvian Ciuperca (presedintele CJ Ialomita) si Bunea Stancu (presedintele CJ Braila), conform unor surse social-democrate citate de Mediafax.

Acestora li se adauga liderii PSD Buzau, Constantin Boscodeala, Adrian si Vasile Mocanu, si presedinta PSD Calarasi, Oana Mizil. Geoana va beneficia si de sustinerea unui grup important de primari PSD din judetul Dolj. Pe langa ei, ar merge cu Geoana si alti trei presedinti de filiale PSD din Moldova si sudul tarii.

Potrivit negocierilor duse de acestia cu Geoana, ei nu vor demisiona din PSD dar il vor sustine pe Geoana cu resurse, atat financiare, logistice, cat si umane, pentru crearea structurilor organizatorice ale noului partid.

Geoana mai mizeaza pe sprijinul unor parlamentari PSD si trei senatori si deputati ai UNPR si chiar ai PNL. In total, ar fi vorba de aproximativ 12-15 parlamentari.

Deputatul PC Florentin Gust a declarat, marti, ca, daca Mircea Geoana va fi exclus din PSD saptamana viitoare, la Comitetul Executiv, va demisiona si el din PC si USL. „Daca USL nu mai are nici macar o reactie, nici strategica, nici umana, fata de Mircea Geoana, atunci inseamna ca are doar reactii bolsevice si de putere pentru unii, care incearca sa conduca partidul ca in epoci demult apuse”, a spus el.