Vezi cum spune primăria că a deszăpezit Ploieştiul

Redactia -

zapada2ploiesti26Utilajele de deszapezire si lucratorii manuali ai SC Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti si ai SC Rosal Grup SA lucreaza la foc continuu.

Luni, 13 februarie 2012, in intervalul orar 7.00-19.00 s-a actionat pentru combaterea zapeii cu material antiderapant  pe principalele artere de circulatie, conform planului de deszapezire, cu urmatoarele utilaje: 12 autosararite cu lama, 3 autosararite electrice, 5 autocisterne cu lama, 3 autoperii cu lama, 3 utilaje cu lama, 7 buldoexcavatoare si 2 incarcatoare frontale.S-a administrat in total cantitatea de 35 tone solutie antiderapanta si 60 tone material antiderapant. In intervalul orar 19.00-07.00 s-a intervenit  cu urmatoarele utilaje: 16 autosararite cu lama, 3 autosararite electrice, 5 autocisterne cu lama, 6 autocamioane pentru incarcat zapada si gheata, 13 buldoexcavatoare si 3 incarcatoare frontale. S-au administrat 24 tone de solutie antiderapanta si 130 tone material antiderapant.

De asemenea, pentru activitatile de deszapezire, incarcat si transportat zapada, operatorul de salubritate are pregatite urmatoarele utilaje: 5 autocisterne cu lama, 16 autosararite cu lama, 3 autosararite pentru trotuare, 2 incarcatoare frontale, 13 buldoexcavatoare si 2 camioane pentru transportat zapada.

Totodata, in jur de 250 de lucratori ai SC Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti au lucrat la deszapezirea zonelor cu trafic pietonal intens: centru civic, trecerile de pietoni(indepartare zapada/gheata de pe gurile de scurgere) trotuare, aleile din parcuri, gradinile  publice,statiile de  tramvai si autobus. Se actioneaza la indepartat zapada  pe aleile din  cimitire.  Actiunile se desfasoara in toate zonele din oras.  Personalul Serv Amenajare si Mentenanta Spatii Verzi este pe teren incepand cu ora 6.00 dimineata.  Exista intotdeauna o echipa de angajati ai societatii care asigura serviciul de permanenta, lucrand in ture pentru a putea raspunde si actiona optim in caz de urgent.  Se actioneaza atat manual, cu lopeti, tarnacoape, maturi, cat si cu utilaje de incarcare, de transport si alte utilaje prevazute cu lama, la aceste actiuni participa si personalul Serv. Parcari si Tehnic al SGU in parcarile administrate de societate, dar si in  zonele  cu trafic auto intens pentru descongestionarea acestuia.

Municipalitatea le reaminteste ploiestenilor, persoane fizice si juridice,  ca au  obligatia de a inlatura zapada, gheata sau poleiul de pe trotuarele din dreptul locuintelor sau al sediilor firmelor. In conformitate cu HCL nr 228/2006 pentru aprobarea regulamentului privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea Municipiului Ploiesti,  sanctiunile aplicate de Politia Locala Ploiesti  sunt cuprinse intre 500 si 1500 de lei pentru persoanele fizice si intre 1000 si 2500 de lei pentru persoanele juridice.

 

Pe aceasta cale, facem un apel la cetateni si la persoanele juridice sa inlature turturii de pe imobilele ce le apartin. Daca turturii sunt prea mari, sau cladirile prea inalte si nu reusesc sa faca acest lucru, pot apela la echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. In caz contrar,  vor fi direct responsabili de eventualele accidente cauzate de caderea turturilor. 

 

Ploiestenii care au probleme din cauza conditiilor meteo sunt rugati sa sune la dispeceratul primariei – 0244 984 sau la dispeceratul Politiei Locale Ploiesti – 0244 954, 0244 513 255, sau 0244 513467.