Vezi situaţia traficului rutier la ora 11:00

Redactia -

ninsoareprahova02Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, potrivit Comandamentului Central de Iarnă, la această oră (11:00) circulaţia este întreruptă, din cauza zăpezii şi viscolului, pe următoarele drumuri naţionale:

– DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;

– DN2C Costeşti – Slobozia;

– DN 24D Bârlad – Galaţi

– DN23B Măicăneşti – Ciorăşti, în judeţul Vrancea.

Pe autostrăzile A, A2 şi A3 se circulă în condiţii de iarnă. Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, se circulă doar pe banda a doua, a sensului de mers către capitală, la kilometrul 96, pentru a se permite manevrele de ridicare a unui autotren derapat în afara părţii carosabile.

Pe următoarele artere rutiere se circulă cu restricţie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile:

Restricţionat pentru traficul greu peste 3,5 tone;

– DN2B Brăila – Vizireni;

– DN2B Buzău – Brăila;

– DN2-E85 Buzău –Urziceni;

– DN2C Lilieci – Ciocârlia.

Restricţionat pentru traficul greu peste 7,5 tone;

– DN10 Buzău- limita cu judeţul Covasna;

– DN5 Vama Giurgiu-Jilava.

Îi atenţionăm pe conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).

Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.