Viaţa merge înainte: Asfaltări ale drumurilor judeţene din Prahova

Daniel Dimache -

Viaţa merge înainte: Asfaltări ale drumurilor judeţene din Prahova

Dezvoltarea infrastructurii rutiere şi menţinerea în stare de viabilitate a drumurilor judeţene reprezintă o prioritate pentru Consiliul Judeţean Prahova și în anul curent. Aceste elemente pot facilita mobilitatea, aducând beneficii atât locuitorilor judeţului Prahova, cât şi celor aflaţi în tranzit; o reţea rutieră dezvoltată asigură premisele unei dezvoltări economice armonioase a judeţului.

Astfel, în anul 2020 vor intra în reparație 41 de drumuri aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova, totalizând 65 de kilometri, ceea ce reprezintă o suprafață de 381.600 de metri pătrați de carosabil.
Valoarea totală a obiectivului de investiție se ridică la suma de 12.655.046,62 lei (TVA inclus), iar finanțarea este asigurată din bugetul Consiliului Județean Prahova.

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a verificat modul cum este implementat ,,Programul județean de covoare asfaltice 2020”

Chiar dacă în această perioadă prioritatea absolută rămâne combaterea și prevenția răspândirii noului coronavirus, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, s-a aflat astăzi, 16 aprilie, pe teren în localitățile prahovene Târgșoru Vechi și Gorgota, pentru a verifica stadiul lucrărilor la covoarele asfaltice.
Între cele 41 de drumuri județene care vor fi asfaltate în acest an, se află și patru care traversează localitățile menționate mai sus:

DJ 101E Poenarii Burchii-Gorgota-Potigrafu
DJ 130A Poienarii Apostoli-Crivina-Tinosu
DJ 140 Brazi-Strejnicu-Stoenești
DJ 129 Ploiești-Strejnicu-Cocorăștii Colț.

„Dezvoltarea infrastructurii rutiere este esențială pentru dezvolarea durabilă a județului, iar aceasta reprezintă în continuare o prioritate a administrației județene, după ce în ultimii 3 ani au fost reabilitați 285 km de drum județean” – a declarat preşedintele CJ Prahova.