Victor Ponta, de acord cu proiectul de sprijinire a televiziunilor private

Mihai Ciobanu -

Victor Ponta, de acord cu proiectul de sprijinire a televiziunilor private

Proiectul lansat de către Valentin Jucan, membru CNA, de sprijinire a posturilor de televiziune private prin înfiinţarea unui „fond audiovizual” este susţinut şi de către premierul Victor Ponta.

Cred că propunerea este de principiu corectă și merită discutată și promovată. Iar dreptul la informare este un drept fundamental garantat constituțional. Cu câteva condiții totuși:

1. Criterii clare și transparente legate de procentul de emisiuni de știri, culturale, educative incluse în grila unei televiziuni (evident fără nicio cenzură asupra modului de prezentare a acestora);
2. Sprijinul să nu se facă printr-o nouă taxă plătită de telespectatori – oamenii deja plătesc abonamentul la societatea de cablu sau satelit (și fortat și inutil o taxă pentru TVR!) 
3. Sprijinul să se reflecte prin scutiri și deduceri de taxe și impozite – nu bani dați direct unei televiziuni (pentru că asta ar deturna total scopul inițiativei) / pentru asta e nevoie de clarificarea situației acelei (sau acelor) televiziuni care deja au făcut și fac evaziune fiscală având aproape 100 milioane de RON datorii la buget;
4. Nu cred că o asemenea reglementare e bine să fie aprobata prin Ordonanță de Urgență! Acord politic în Parlament este singura soluție de durată!

Aștept o dezbatere serioasă pe această temă serioasă!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.