Victor Ponta s-a întors în Prahova. Află de ce

Redactia -

Victor Ponta s-a întors în Prahova. Află de ce

Marţi, 8 octombrie 2013, prim-ministrul României, Victor Ponta a efectuat o vizită oficială în Judeţul Prahova, unde a participat la deschiderea fabricii Honeywell Friction Materials; aceasta este situată în Parcul Industrial Ploieşti West Park, din comuna Ariceştii Rahtivani. Premierul a fost întâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, de parlamentari de Prahova, dar şi de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

În cadrul acestui eveniment oficial, a fost subliniată importanţa acestei investiţii, care va conduce la crearea unor noi locuri de munca dar şi la dezvoltarea unor sectoare de producţie conexe. Principalul domeniu de activitate al fabricii îl constituie materialele de fricţiune, în special plăcuţe de frână pentru autovehicule; fabrica din Ploieşti are o suprafaţa de peste 14000 de metri pătraţi si va crea peste 300 de noi locuri de muncă.

Totodată, preşedintele Mircea Cosma a preconizat că anul viitor, va fi înfiinţat în cadrul Ploieşti West Park, un centru tehnologic şi de creaţie tehnico-ştiinţifică;acesta ar urma să valorifice şi să dezvolte cercetarea ştiinţifică în domenii diverse.