Victoria care a declanșat anunțul marilor schimbări de la Petrolul. Principala: A1 a devenit… director sportiv!

Dragos Trestioreanu -

Victoria care a declanșat anunțul marilor schimbări de la Petrolul. Principala: A1 a devenit… director sportiv!

În ultima etapă a turului ediției de campionat 2017-2018 a Seriei a III-a a Ligii a III-a, la Popești-Leordeni, pe un teren care a arătat destul de bine la început, dar din repriza secundă precum cel din… cartierul ploieștean 9 Mai încă de la ora 14.00, cu o zi mai înainte, Petrolul a câștigat greu meciul cu echipa locală, Sport Club. Dar l-a câștigat, iar asta a contat enorm. A învins luptând non-stop, nu a avut ocazii multe și nici foarte mari, dar a înscris din acțiune cele două goluri ale victoriei cu 2-1 (1-0), prin Paul Antoche (minutul 15), după centrarea de manual a lui Nini Popescu, moldoveanul din Broșteni fiind și „omul meciului”, și prin Alexandru Ciocâlteu (79), beneficiarul unei respingeri greșite a unui adversar. Nu a fost, deci, ca altădată, adică din penalti sau cu poarta goală în față!

E drept, cele mai multe meciuri din deplasare și le-a adjudecat la limită. Însă, a învins în toate, asta fiind important. Mai mult, până la reușita ilfoveanului Angelo Cristian Anghilini, din minutul 61 al partidei cu SC Popești-Leordeni, „lupii”nu primiseră nici măcar un gol pe terenurile străine! Singurele rezultate de egalitate, din tur, au fost bifate acasă, pe arena Ilie Oană, în confruntările cu AFCM Alexandria și, respectiv, AFC Astra 2!

Având nevoie, obligatoriu, de un succes în cea din urmă rundă a primei jumătăți a campionatului, Petrolul a și obținut-o, scor: 2-1, astfel urmând a ierna pe locul 1, cu 32 de puncte, după 10 victorii și mai sus-amintitele remize, iar golaverajul este unul foarte bun: 25-7. Inedit este că s-au încasat mai multe goluri pe „Ilie Oană”, decât în altă parte! Și totuși, acest palmares nu a fost suficient pentru a nu fi nevoie de mari schimbări în pauza competițională, de vacanța jucătorilor neputându-se încă vorbi, totuși, deoarece ar fi fost mult prea lungă și i-ar fi scos din mână serios pe „lupi”, dacă s-ar fi intrat acum. Evident, asta-i valabil pentru cei care vor rămâne în lot, fiindcă, în afara schimbării antrenorului principal, trecut în funcția de… director sportiv, a doua zi după partida de la Popești-Leordeni, se anunță și destule achiziții de fotbaliști. Transferuri care să garanteze, nu numai prin CV de prim eșalon sau secund, promovarea, la vară, în Liga a II-a!

Petrolul a câștigat, deci, și ultimul meci disputat în deplasare, pentru că are, fără dubii, cel mai valoros efectiv din toată Seria a III-a. Dacă la Popești-Leordeni, ca și la Roșiorii de Vede, cu Sporting, la Buftea, cu CS Tunari, și la Saelele, cu Voința Turnu Măgurele, rezultatele finale au fost unele la limită, de fiecare dată 1-0 pentr ploieșteni, în schimb, la Chiajna, cu Concordia 2, a fost 2-0, iar la Mioveni, cu CS 2, chiar 3-0. Deci, nu se poate spune că s-ar fi impus exclusiv la limită, afirmația aceasta, tot mai auzită, fiind absolut eronată.

Probleme au fost mai degrabă acasă, acolo unde, în afara unui foarte clar 4-0 cu FC Aninoasa, s-a strecurat un incredibil 3-2 cu o Flacăra Moreni, echipă care a terminat meciul în 8 jucători, ba mai mult, reducând din handicap la ultima fază, atunci când avea doar 7 jucători de câmp! Însă, a fost tot o victorie până la urmă, nu ca în derbiul turului, cu AFCM Alexandria, scor: 1-1, sau în cel local, cu Astra 2: 0-0! În două jocuri, cu mai sus-amintita Flacăra Moreni, respectiv cu Viitorul Domnești, în prima etapă a campionatului, petroliștii au mers în vestiarul lor de pe arena Ilie Oană, pentru cele 15 minute de odihnă, cu… 0-1 pe tabela de marcaj! Una peste alta, găzarii au terminat turul pe locul 1, cu 2 puncte mai mult decât Alexandria, redevenită lider doar până în minutul 79 al partidei Petrolului, de la Popești-Leordeni. „Galben-albaștrii” au un golaveraj de 15-6, acasă, și 10-1 – în deplasare. Bref, per total, un bilanț bun, de apreciat.

Cuiul lui Pepelea a fost lipsa spectacolului de pe gazon, care ar fi și condus la schimbarea antrenorului principal, trecut în alt post din organigramă, cum scriam mai sus. Rezultatele la limită, care au adus cu sine teama pierderii succesului pe finalurile meciurilor, lipsa dovedirii, uneori, pe teren a valorii net superioare a lotului au obligat la măsuri. Unele luate chiar a doua zi după ultimul duel din tur, dar anunțate parcă de… plecarea intempestivă de pe arena din Popești-Leordeni a lui Jorj Mădălin Mihailovici cu câteva minute înainte ca Alex Ciocâlteu să-și readucă echipa pe prima poziție a podimului!!!

Efectele renunțării asociatului partener în ACS Petrolul 52 la a mai urmări ultimul sfert de oră al confruntării din Ilfov s-au perceput, dinspre presa centrală spre cea locală (!), la numai 24 de ore după – culmea! – succesul cu 2-1 în dauna echipei SC Popești-Leordeni. Dar, când targetul este unul mare și obligatoriu de țintit și atins, se justifică și astfel de măsuri. Decizii luate din timp, pentru a… nu se pierde timp! Dar, se prefigurează că nu numai postul de A1 va fi oferit altui antrenor, ci și efectivul liderului să fie serios primenit în pauza de iarnă! Deh, se dorește și spectacol, și… mai puține pastile calmante de luat pe final de meciuri! E clar, urmează o iarnă cu de toate, iar rodul se va vedea exact la debutul primăverii!

Foto: http://www.sportpictures.eu și Mihai TOMA