Victorie azi pentru „lupi”, în dauna fostei Voința Saelele, apoi la Bradu, și gata promovarea, și matematic!

Dragos Trestioreanu -

Victorie azi pentru „lupi”, în dauna fostei Voința Saelele, apoi la Bradu, și gata promovarea, și matematic!

După victoria clară din derbiul returului și, totodată, al campionatului Seriei a III-a din al treilea eșalon, 4-1 pe terenul secondantei din ierarhie, AFCM Alexandria, „lupii” se vor afla astăzi, de la ora 18.00, în fața a ceea ce se intuiește a fi ultimul examen dificil din acest sezon, cel cu Voința Turnu Măgurele (fosta Voința Saelele). O grupare care și-a schimbat, și ea, în iarnă – ca și FC Petrolul Ploiești, ca și AFCM Alexandria – antrenorul principal, odată cu plecarea lui Marius Baciu, împreună cu secundul său, Marcel Abăluță, la prim-divizionara Juventus București. Un club la care ex-stelistul și fostul petrolist îi luaseră cu ei, în pregătiri, și pe doi foști elevi, Alexandru Fotescu, atacantul principală „gură de foc” din tur a Voinței Saelele, și tizul Alexandru Sălcianu, fundaș central de meserie. Până la urmă, cei doi nu au fost opriți la trupa din Colentina și au fost redirecționați spre… noua Voința Turnu Măgurele, Fotescu dovedind în retur că nu și-a pierdut… foamea de gol, din  prima jumătate a întrecerilor.

În partida de azi cu FC Petrolul, de pe arena Ilie Oană, mai noul antrenor principal al oaspeților, Mugur Cornățeanu, venit de la „satelitul” unei alte formații din cel dintâi eșalon național, Concordia Chiajna, beneficiază – ca și de la debutul celei de-a doua jumătăți de campionat – de 10 achiziții, cu patru mai puțin decât se făcuseră în vară, înaintea startului de campionat, atunci când din staff-ul administrativ făceau parte alți doi foști steliști, Sorin Paraschiv și Valentin Badea. Cei care au renunțat la posturi, în iarnă. Voința Turnu Măgurele a adus astfel nu mai puțin de opt fotbaliști autohtoni, mai exact trei portari, Dan Isvoranu (Concordia 2 Chiajna, 20 de ani, și-a însoțit tehnicianul de Concordia 2), Ștefan Teodorescu (Juventus București, 19 ani) și Horațiu Moldovan (CFR Cluj, 20 de ani), tot atâția mijlocași – Alexandru Chebac (SC Oțelul Galați, 25 de ani), Antonio Cruceru (FC Argeș Pitești, 22 de ani) și Cătălin Mituș (Sporting București, 19 ani) – și doi atacanți, Silviu Moise (Delta Dobrogea Tulcea, 26 de ani) și Mihai Ion (Academica Clinceni, 20 de ani). Interesant este că la Turnu Măgurele, în iarnă, au venit și doi fotbaliști americani, proveniți de la echipe din statul Georgia, atacantul Mamadou Lalou (23 de ani) și mijlocașul Ilai Piner (21 de ani), primul punctând deja în campionatul Seriei a III-a a Ligii a III-a. Transferurile s-au dovedit utile, noul antrenor – competent, iar toate acestea au condus la un retur foarte bun, reușindu-se egalarea la puncte a primei formații ca importanță din Teleorman, AFCM Alexandria, care va fi întâlnită în etapa următoare, într-un derbi local pentru poziția a doua din ierarhie. În concluzie, trebuie atenție maximă la meciul cu Voința Turnu Măgurele!

La rândul lui, fostul „principal” de la AFCM Alexandria, trecut în iarnă la FC Petrolul, dâmbovițeanul Romulus Ciobanu, are la dispoziție tot lotul, niciun accidentat și niciun suspendat pentru partida de astăzi – care va fi preluată live de Digisport 1 și de FCP TV, pe canalul de Youtube al siteului www.sportonlineph.ro și pe pagina oficială de Facebook a clubului găzarilor – oferă șansa unui nou succes, care, dacă va fi urmat și de un al doilea, în runda viitoare, pe terenul Atleticului Bradu, ar consimți, matematic, promovarea „galben-albaștrilor” în Liga a II-a. Iar asta, cu trei etape înainte de finalul sezonului oficial! Romică Ciobanu a băgat în cantonament tot 19 echipieri, aceiași de la derbiul cu AFCM Alexandria, și tot ca acolo, se va decide înainte de meci la cine va renunța, în raportul de joc urmând a fi trecuți doar 18. Va fi tot primul căpitan Claudiu Tudor cel care va urca în tribună sau va fi rândul altcuiva? Vom afla odată cu anunțul formațiilor celor două combatante de pe arena Ilie Oană, pe care se așteaptă cât mai multe mii de suporteri, vremea fiind numai bună pentru fotbal, iar ora de început – absolut acceptabilă. Bașca, e vorba practic de, repet, ultimul meci dificil dinainte de finalul campionatului. În tur, golgheterul Petrolului și al Seriei a III-a, Sergiu Arnăutu (18 reușite), a adus victoria cu 1-0, printr-un gol din penalti, bifat în prima repriză.

Comisia Centrală de Arbitri a delegat iar o brigadă domiciliind la mare distanță de Ploiești, cea de-acum avându-l la centru pe timișoreanul Aurel Vărzan, iar la cele două linii, pe asistentul cărășean Ioan Daniel Humiță (Armeniș) și pe concitadina arbitrului, Patricia Șamșudean. Observatorul lor va sosi ceva mai de aproape, adică din Brăila, și se numește Teodor Grozea, iar cel de joc, și mai de aproape, din București mai precis, fiind vorba despre mai cunoscutul Florin Petrescu Craioveanu.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.liga2.ro și www.sportonlineph.ro