Victorie şi cu 24 de ore înainte de revenirea acasă, pentru „lupi”

Redactia -

Victorie şi cu 24 de ore înainte de revenirea acasă, pentru „lupi”

În cel mai tare test al celui de-al doilea stagiu de meciuri şi antrenamente din Antalya, SC FC Petrolul s-a duelat duminică, 26 februarie 2012, cu echipa letonă de pe locul secund din prima ligă a ţării baltice, Metalurg Liepajas. După un joc presărat cu faze şi la o poartă, şi la alta, ploieştenii s-au impus cu scorul de 2-0 (1-0), graţie golurilor bifate de experimentaţii Florentin Dumitru (minutul 15 – şut în vinclu, de la 30 de metri, lateral dreapta) şi Daniel Opriţa (69 – transformare a unei lovituri de pedeapsă, obţinută de către Mihai Roman II, cel care a fost faultat în careu de Mindaugas Baguzis; foto – www.fcpetrolul.ro). Portarul Pavels Steinbors s-a mai opus altor oportunităţi de gol ale „lupilor”, Mihai Dina (6) şi Cristian Melinte (22) nereuşind să-l învingă. În finalul celei dintâi părţi a jocului, adversarii Petrolului au avut şi ei ocazii de a egala scorul, însă Genadijs Solonicins (37) şi Jurgis Kalns (44) fie au tras pe lângă buturi, la o minge respinsă de către un alt baltic, goal-keeper-ul Petrolului, Valincius Povilas, fie, respectiv, nu l-au putut învinge pe acesta din urmă.

În al doilea mitan, Pompiliu Stoica (64) l-a întrebuinţat serios pe Steinbors, în urma unei lovituri libere directe de la 25 de metri, portarul respingând de sub bara orizontală. Dar şi Baguzis a a scos un penalti, schimbând rolurile cu Roman II, însă, italianul dintre buturile Petrolului, Matteo Gritti, s-a opus cu succes loviturii de la „11 metri” executată, în minutul 83, de acelaşi Kalns. Dacă, în jocul cu Prahova 2010 Tomşani, managerul general Vivi Răchită a folosit 23 de fotbalişti, iar contra elveţienilor de la SV Schaffhasuen, – doar cu unul mai puţin, contra letonilor a mai scăzut încă trei, rămânând pe tuşă, accidentaţi, Olivian Surugiu, Sony Mustivar şi Răzvan Neagu, primii doi acuzând probleme musculare. Altfel, potrivit www.fcpetrolul.ro, camerunezul Vincent Bikana nu se va întoarce, pe 27 februarie 2012, în România, cu noii săi coechipieri, el plecând deja în Elveţia, pentru a obţine, de acolo, viza pentru ţara noastră. Restul fotbaliştilor ploieşteni va ajunge acasă în cursul serii de luni, primul meci oficial al lor urmând să aibă loc duminică, 4 martie 2012, de la ora 19.30, pe arena Ilie Oană, contra formaţiei FC Vaslui.

Răchită a folosit următorul lot în meciul cu Metalurg Liepajas: Povilas (46 – Gritti) – B. Străuţ (46 – M. Tudor), Linares, Melinte, Ben Djemia (46 – P. Stoica) – Fl. Dumitru (50 – Bărbulescu), V. Negru – Opriţa (69 – Buleică), Boudjemaa (46 – Stojimirovic), Buhuşi (46 – Borza) – Dina (46 – M. Roman II). Cel din urmă jucător va mai disputa un meci înainte de cel cu moldovenii, el fiind convocat la echipa naţională de tineret „U 20” a României, pentru partida amicală cu selecţionata similară a Cehiei, de miercuri, 29 februarie 2012, ora 17.00, tot de pe „Ilie Oană”.