Victorie la limită a Petrolului în amicalul de la „Kiru Sport”. Flavius Stoican a remarcat doi tineri jucători de la CS Petrolul 95 Petrosport. Urmează transferul lor?

Dragos Trestioreanu -

Victorie la limită a Petrolului în amicalul de la „Kiru Sport”. Flavius Stoican a remarcat doi tineri jucători de la CS Petrolul 95 Petrosport. Urmează transferul lor?

Astăzi, 23 octombrie 2019, înainte de prânz, pe terenul de iarbă naturală de la baza „Kiru Sport”, aparținând fostului internațional Daniel Chiriță, reluând obiceiul foarte bun de-acum un an, de pe vremea când antrenor principal era Leo Grozavu, noul A1 al „galben-albaștrilor”, Flavius Stoican, a programat jucătorilor săi un meci amical cu o echipă din campionatul Ligii A Prahova. De data aceasta, a fost vorba despre CS Petrolul 95 Petrosport Ploiești, o grupare clasată acum pe locul 5, cu 22 de puncte, la numai două lungimi însă de CSO Plopeni și CSO Tricolorul  Breaza, ocupantele primei poziții, respectiv a celei secunde din ierarhia la zi, dar despărțite numai de goalveraj. Scopul acestui amical a fost de a-i ține în priză, prin joc, pe toți echipierii Petrolului, cei care vor fi liberi în week-end, partida oficială de la Turris-Oltul Turnu Măgurele fiind decalată pentru 20 noiembrie, ora 18.00, la cererea conducerii clubului găzarilor, pentru motivele deja cunoscute, iar pentru gazde, a fost gândit ca o ultimă repetiție înaintea derbiului de vineri, 25 octombrie, ora 15.00, de pe teren propriu, cu mai sus amintita grupare din Plopeni.

Stoican a profitat de prilej și i-a urmărit nu numai pe petroliștii care au evoluat mai puțin, ca și pe cei reveniți după accidentări, Laurențiu Marinescu și Petru Racu fiind titulari, Walace da Silva Alves și Cristian Sîrghi deocamdată tot la stadiul de alergări în jurul terenului, dar vor intra și ei destul de repede în programul normal, ci și pe tinerii din primul „11” al lui Iulian Mihai Cojocaru. Un fost antrenor de la defunctul centru de copii și juniori al SC FC Petrolul, veritabil specialist al activității din sectorul juvenil și cel care i-a descoperit și crescut pe Valentin Țicu, Antoniu Manolache, Iulian Ilie, Mario Bratu, printre alții, ca și pe târgovișteanul Andrei Șerban, de la Chindia. De altfel, la finele jocului în care i-a remarcat pe mijlocașul central de 1,90 de metri Claudiu Buturugă (născut în anul 2000; foto sus, dând mâna cu Stoican) și pe cel ofensiv Mihai Nițescu (2001; foto sus, lângă antrenorul său), fratele mai mic al ex-petrolistului Tiberiu Nițescu, tehnicianul Petrolului a și discutat cu cei doi, în prezența lui Cojocaru și Daniel Chiriță, nefiind chiar exclus astfel ca, la iarnă, să fie chemați la pregătirile „lupilor”. Dar, nu numai tineri au jucat la CS Petrolul 95 Petrosport, cărora îl adaug și pe Ionuț Eduard Pârvu, ex-produs tot al SC FC Petrolul, trecut și pe la CS Blejoi și CS Păulești, ci și doi veterani, Daniel Chiriță (1974), despre care am scris mai sus, și Marian Claudiu Bălan (1978), fost internațional de minifotbal, în repriza secundă mai evoluând, în locul celui din urmă, și un alt ex-petrolist din Liga A Prahova născut în 1994, bucureșteanul Alexandru Ilie Dumitrescu fiind al treilea ca vârstă din lotul lui Iulian Cojocaru.

Flavius Stoican nu a apelat azi numai la cei cu mai puține minute bifate pânăîn prezent, ci și la titulari de drept, astfel încât – deși au fost și absențe, din cauza unor accidentări sau a unor convocări la echipa națională de juniori „U 18”, cazul lui Ianis Stoica și Mario Bratu – meciul-test a fost util. Deși a dominat teritorial, Petrolul a ratat destul, Țicu lovind și bara, și s-a putut impune abia spre final, Guy Gnabouyou bifând un nou gol al său în meciurile amicale, acum în minutul 88. În urma unui șut trimis din centrul suprafeței de pedeapsă, francezul de culoare a stabilit rezultatul final: 1-0 (0-0). Și gazdele, la rândul lor, au avut două ocazii de a marca, dar le-au irosit.  În ultimele 20 de minute ale amicalului, Stoican a testat un fotbalist grec în vârstă de 20 de ani, Panagiotis Andreas Trivyzas, jucător liber de contract după ce a evoluat ultima oară, așa cum notează www.fcpetrolul.ro, în liga secundă din Croația, la NK BSK Bijelo Brdo. Trivyzas nu prea a convins în fața unei asistențe cifrate la 100 de iubitori ai fotbalului locali. Urmează, peste exact o săptămână, miercuri, 30 octombrie, meciul de pe „Cluja Arena”, din optimile Cupei României, în compania Sănătății Grup Servicii Publice și, apoi, partida din etapa a XV-a a campionatului Ligii a II-a, de acasă, cu ASU Politehnica Timișoara, a cărei zi și oră nu au fost încă stabilite de FRF.

CS PETROLUL 95 PETROSPORT: Roman – Drăgoi, Daniel Chiriță, Nicolae, Marian Bălan – Dumitru, Costache, Buturugă, Fieraru – Nițescu, Stancu. Au mai jucat: Popescu, Pârvu, Dumitrescu, Roșca, Ed. Bratu, Rîndașu și Goroneanu (fiul patronului Petrosport). Antrenor: Iulian Mihail Cojocaru.

FC PETROLUL: Lungu (60 – Apostolachi) – Zaharia, Racu, Manolache, Țicu – Meza Colli (46 – Olaru), Mihăescu (60 – Arnăutu) – Munteanu (46 – Deac), Marinescu (60 – Younes), Ștefănescu (46 – Saim Tudor; 70 Trivyzas) – Blănaru (58 – Gnabaoyou). Colectiv tehnic: Flavius Stoican (antrenor principal), Silviu Ilie (antrenor secund), Mihai Ștețca (antrenor al portarilor), Radu Vasilcan (preparator fizic).

Amicalul a fost condus la centru de ploieșteanul Laurențiu Piciu. În cu totul altă ordine de idei, de notat că, de mâine, 24 octombrie, campionatul ligii secunde de fotbal ar putea rămâne cu 19 competitoare, patronul echipei Daco-Getica (ex-Juventus), masonul Ilie Ciuclea, anunțând că o să retragă echipa din întreceri, rămânând să finanțeze numai academia de copii și juniori, iar la nivel de seniori, este posibil să o înscrie în Liga a IV-a, din cadrul AMF București.

Foto: www.fcpetrolul.ro