Victorie la limită pe o… pârloagă din Brăila. Arnăutu a fost din nou decisiv pentru Petrolul!

Dragos Trestioreanu -

Victorie la limită pe o… pârloagă din Brăila. Arnăutu a fost din nou decisiv pentru Petrolul!

Când le oferi adversarilor, la Ploiești, pe arena Ilie Oană, mai mereu, un gazon biliard, pe care destui fac meciul vieții, iar tu, Petrolul, ești primit pe terenuri ca de vai mama lor, nu-i deloc în regulă. Cum nu a fost nici azi, la Brăila, pe un stadion care nu că stă doar să… pice, ci are și o suprafață de joc cum nu mai vezi nici în mediul rural, pe la al „n”-șpelea eșalon. Condiție în care a mai discuta că de ce nu a făcut Petrolul scor și a bătut numai cu 3-2, după ce a fost condusă chiar de două ori, cu 1-0 și 2-1, nu mai are rost, importantă rămânând pentru Octavian Grigore și băieții lui bifarea celui de-al treilea succes consecutiv de la… demiterea lui Leo Grozavu!

La Brăila, acolo unde biata Dacia Unirea se încăpățânează să mai subziste, deși mai nimeni de acolo nu o mai susține, nici financiar, nici moral – drept dovadă protestul sui-generis din primul minut al jocului, cu Raul Avram și coechipierii săi stând nemișcați în propria jumătate, iar oponenții plimbând mingea, de parcă erau în așteptarea primului fluier -, participarea la competiție a devenit un mare chin. Unul de care însă „lupii” nu au profitat, deși începuseră sus și decis confruntarea. Mai mult, când Bebey – un camerunez refuzat iarna trecută de Snagov – a făcut-o de un gol frumos, împreună cu van den Driest și Niță, gluma s-a și îngroșat. Tot așa cum s-a întâmplat și în repriza secundă, atunci când același Niță, un fundaș dreapta ofensiv, și-a depus candidatura la titulatura de „om al meciului, finalizând un contraatac”, imediat după ce Herea egalase la vinclu, la centrarea lui Țigănașu și mingea pusă în spate de Arnăutu.

Aveau să fie momentele de… nebunie ale partidei, când, de la 1-0, cât era în minutul 56, s-a ajuns la… 2-3, după doar 300 de secunde! Cu trei goluri bifate – cele de 1-1, 2-1 și 2-2 – minut după minut (57, 58 și, respectiv, 59)!!! Saim Tudor a egalat la 2, cu o lovitură de cap cu efect, după mingea centrată perfect de Herea, iar atacantul care a punctat la fiecare meci pe cu revenitul Tavi Grigore pe bancă a stabilit rezultatul final. Așa cum îi place lui, adică de pe… linia porții, cu tot efortul lui Hamza și Manu și ulterior unui șut al lui Saim respins de bravul Avram și o centrare pe jos, tare, a lui Ciocâlteu! În Colentina, a dat două, la 2-1, cu Daco-Getica, apoi pe „Ilie Oană”, tot la 2-1, dar cu Farul, l-a dat pe cel decisiv, iar la Brăila, cu Dacia Unirea, a făcut la fel. Cine? Nimeni altul decât Arnăutu, renăscut sub bagheta lui Tavi, după ce fusese aruncat ca o măsea stricată de Leo Grozavu!

Sigur că nu a fost victoria pe care și-o doreau unii dintre suporteri, dar a fost cea care o menține pe Petrolul la trei lungimi de lider, Chindia, bătută la Ploiești, de Petrolul, cu 2-0, și la doar una de Clinceni și Snagov, însă – nota bene! – cu un golaveraj mai bun decât trupa lui Balint Laszlo. Sigur că nu a fost un meci frumos, dar ar fi putut să fie pe… pârloaga aceea? Sigur că s-a văzut absența lui Marinescu. Sigur că s-au mai văzut și altele, ce trebuie rezolvate cât mai repede. Dar, repet, importante sunt punctele, fiindcă cine adună mai multe tocmai acela se va bucura la final. Iar, Petrolului asta-i va trebui atunci, adică să aibă atâtea cât va fi nevoie să termine pe locurile 1 sau 2, al treilea fiind unul cu ghinion în ultimele 3 sezoane, din cauza diferenței reale dintre primul și al doilea eșalon. Până una-alta, voi reveni și cu datele statistice ale partidei de pe „Municipal”, și cu aprecierile față de evoluțiile echipierilor combatantelor unui duel încheiat cu scorul de 2-3 (1-0).

Foto: www.fcpetrolul.ro