Victorie la scor, în cel mai frumos joc de până acum al „galben-albaştrilor” – din Germania

Redactia -

Noua trupă a Petrolului a încheiat en-fanfare turneul din Austria şi Germania, joi, 12 iulie 2012, obţinând o victorie la scor, 5-2 (3-0), în faţa nou-promovatei în 2.Bundesliga, SSV Jahn Regensburg, o grupare care le-a dat o replică bună ploieştenilor, diferenţa de scor fiind cam exagerată faţă de numărul de ocazii avute de către nemţi. De altfel, excluzând cele trei goluri ale „lupilor”, din prima repriză, raportul de ocazii, unele foarte mari chiar, a fost favorabil adversarilor: 2-7!!! Mai pragmatici, dar beneficiind şi de ziua excelentă a golgheterilor Gheorghe Grozav (foto; www.fcpetrolul.ro) şi Hamza Younes, ca şi de intervenţiile de mare portar ale lui Vasili Hamutovski, petroliştii au mers la vestiare la adăpostul unui scor de forfait. După pauză, tot germanii au avut avantaj la oportunităţi de a înscrie, dar nu într-atât de zdrobitor.. De altfel, şi rezultatul parţial din mitanul secund a fost unul de egalitate: 2-2. Una peste alta a fost cel mai frumos meci al Petrolului din acest turneu, cu goluri multe, faze spectaculose, ratări cât roata carului, dar şi destule răspunsuri privind viitoarea echipă de bază.

Gicu Grozav a deschis scorul încă din minutul 4, la capătul unei splendide acţiuni personale, încheiată cu un şut puternic, de la 25 metri, din poziţie centrală, spre colţul din dreapta, portarul Michael Hoffman neputând decât să atingă puţin mingea, care a intrat bolid în plasă. Veteranul dintre buturile nemţilor s-a remarcat apoi la un şut bombă al lui Sebastian Achim, după ce avusese norc, la oi fază-şnur, cu Marian Cristescu şutând peste transversală, din careul mare. A urmat seria de parade a lui Hamutovski, care a menţinut avantajul pe tabelă (9, 12, 16, 21, 32 şi 38). Între penultima şi ultima ocazie a lui Jahn Regensburg însă, Petrolul şi-a mărit diferenţa, prin Younes (34; şut inteligent la colţul lung, de la 6 metri, lateral stânga, după o pasă perfectă a lui Guilherme Haubert Sitya) şi acelaşi Grozav (36; „cap” în poarta goală, de la 8 metri, în urma unei devieri în lateral a goal-keeper-ului german, care a încercat să-l blocheze pe Cristescu, bine lansat de Adrian Cristea).

În repriza a doua, oponenţii Petrolului au intrat pe teren foarte motivaţi, dar tot Younes (53) le-a tăiat din elan, driblând incredibil, în careu, trei jucători, şi trimiţând apoi în plasă, cu stângul, de la 10 metri, pe lângul nou-intratul Patrick  Wiegers. Parcă ruşinaţi de ecartul mare al românilor, cei de la Regensburg au ripostat şi au reşit să marcheze şi ei, prin germanul de oriigine franceză Jerome Kialka (63), autorul unui eurogol – şut direct în vinclul drept al porţii lui Valincius Povilas, expediat de la 30 de metri! Nemţii au arătat că nu glumesc şi au finalizat, prin masivul Sebastian Hoffman (67), un triunghi de pase care a făcut şah-mat defensiva Petrolului, neamţul îndeplinând o simplă formalitate de la 5 metri. Cum la meci era prezent şi actualul acţionar, Daniel Capră, şi viitorul – Florian Walter, „galben-albaştrii” au revenit în atac şi au făcut, la rândul lor, o fază frumoasă, plecată de la Jean Sony Alcenat, continuată de Sebastian Cojocnean, a cărui centrare de pe dreapta l-a găsit pe Younes, şutul acestuia din urmă, de la 14 metri, fiind deviat elegant în colţul opus de către Mihai Roman II, aflat pe linia careului mic şi scos din ofsaid de un fundaş german. S-a terminat astfel 5-2 şi ploieştenii putând reveni cu capul sus acasă şi urmând să-şi revadă suporterii fabuloşi duminică seară, pe 15 iulie, cu prilejul partidei de prezentare cu AEK Atena.

În jocul contra formaţiei SSV Jahn Regensburg, la care a jucat, odată, şi Alexandru Piţurcă, Mircea Rednic a folosit următorii jucători: Hamutovski (46 – Povilas) – Achim (46 – Alcenat), Galamaz, Szukala, Guilherme (56 – Neag) – Mustivar (cpt; 46 – Hoban) – Opriţa (46 – Boudjemaa), M. Cristescu (46 – Marinescu), Ad. Cristea (56 – Cojocnean) – Grozav (68 – M. Roman II), Younes. Interesant este că, la reluare, odată cu schimbarea lui Mustivar, banderola de căpitan i-a fost dată, în premieră, lui Hamza Younes, care a făcut un joc foarte bun contra nemţilor. La fel, şi Lukasz Szukala a impresionat din nou la fazele fixe, el trimiţând în transversală, cu capul, în minutul 70, un balon centrat din corner, de pe dreapta, de Laurenţiu Marinescu, faza încheindu-se cu un şut peste bara verticală, expediat de Roman II.