Victorie la tie-break a Tricolorului LMV pe terenul echipei de pe locul 2, Arcada Galați! Voleibaliștii ploieșteni au fost surpriza etapei

Dragos Trestioreanu -

Victorie la tie-break a Tricolorului LMV pe terenul echipei de pe locul 2, Arcada Galați! Voleibaliștii ploieșteni au fost surpriza etapei

Potrivit legilor lui Murphy, se spune că ceea ce începe prost se termină și mai prost. Din când în când, se dovedește însă că nu este chiar așa, iar un exemplu perfect, în acest sens, este cel al victoriei echipei de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești (locul 5, în ierarhia la zi a Diviziei A) pe terenul ocupantei poziție secunde înaintea etapei din acest week-end, CSArcada Galați, singura formație pe care Ghimeș & Co. nu reușiseră încă să o învingă în acest sezon.

În sala Dunărea, în prezența a circa 800 de spectatori frenetici locali, trupa antrenată de bulgarul Martin Stoev și de un fost jucător al defunctei Petrom Ploiești, Neculai Harabagiu, a făcut un prim sfert perfect. Unul pe care l-a terminat cu un cât se poate de clar 25-14! Băieții lui Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu nu s-au regăsit deloc și au pierdut pasul cu Despotovski și coechipierii acestuia. În actul secund, ploieștenii s-au trezit parcă din pumni și au egalat, meritat, rezultatul de pe tabelă, la capitolul seturilor. Iar asta după un destul de liniștitor 25-22. Urma răsturnarea scorului? Nu, fiindcă revenirea Tricolorului LMV a părut, atunci, a fi fost doar un simplu foc de paie, gălățenii revenind la conducere, grație unui la fel de clar 25-20.

Ei bine, de-atunci încolo, pe parchetul sălii din orașul de la Dunăre au mai… rămas doar Jose Carrasco Angulo, coordonatorul venezuelean aflat la unul dintre cele mai bune meciuri ale sale în România, mexicanul Daniel Vargas, un universal care a făcut legea pe parchet, muntengreanul în zi fastă, Aleksandar Milivojevic, bulgarul Pavel Dushkov, o plăcută surpriză, așa cum avea să fie și scorul final al meciului, sau liberoul sârb Goran Skundric. Ei s-au distins mai mult în ultimele două acte, ambele adjudecate de echipa lor, dar și ceilalți voleibaliști folosiți de Stancu și Marinescu și-au mai, și ei, făcut datoria, cât au jucat. Drept urmare, ulterior unui set câștigat cu 25-21, oaspeții s-au desprins, în tie-break, exact când a fost momentul. Adică mai spre final, impunându-se cu 15-11, după un serviciu pe care l-a trimis în afara terenului un echipieri al Galațiului, care a cochetat, în două rânduri, cu Tricolorul LMV, Andrei Laza. A fost astfel 3-2 pentru ploieșteni, după un joc care a durat 114 minute, defalcat pe seturi: 20′; 26′; 23′; 27′; 18′. Următoarea partidă din campionat a oaspeților de astăzi ai Arcadei va avea loc, în sala Olimpia, din Ploiești, sâmbătă, 4 martie, de la ora 18.00.

De subliniat că din lotul gazdelor, care au căzut, acum, pe locul al patrulea, cu 43 de puncte, la șase lungimi de următoarea clasată, Tricolorul LMV Ploiești, face parte și Florin Cristudor. Cel care, atunci când era junior, s-a antrenat cu fosta campioană Petrom, iar apoi a făcut parte din efectivul divizionareri secunde Videoclip, antrenată de către actualul tehnician de la CSM, Robert Tvardochlib, plecând ulterior la câteva formații tari, din Zalău, Dej, Caransebeș și, acum, Galați.

CS ARCADA: Jekov, Janic, Spânu, Pașcan, De Pra, Radovic – Rosic. Au mai jucat: Cristudor, Gradinarov, Despotovski, Laza. Rezervă neutilizată: Dumitrache. Antrenori: Martin Stoev (principal), Neculai Harabagiu (secund).

TRICOLORUL LMV: Carrasco, Aleksic, Dushkov, Milivojevic, Voinea, Rutecki – Șkundric. Au mai evoluat:  Grigoraș, Vargas, Centelles, Riabukha, Ghimeș, Farcaș. Rezervă neutilizată: Zhylinskyi. Antrenori: Sergiu Stancu (principal), Mădălin Marinescu (secund).

Arbitri: Benone Vișan și Alexandru Prodana (ambii din București).

Observator FRV: Constantin Ispas (București).

Foto: www.ziarulprahova.ro