VIDEO. Mii de euro, aur şi arme descoperite după percheziţiile de astăzi

Redactia -

VIDEO. Mii de euro, aur şi arme descoperite după percheziţiile de astăzi

VIDEO


115 tone de materiale feroase şi neferoase, 2.000 de euro, 102.000 lei, 50 de grame de bijuterii din aur, precum şi arme şi muniţii au fost descoperite de poliţiştii de investigare a fraudelor din Prahova, în urma celor 30 de percheziţii, efectuate, în cursul zilei de azi, la sediile unor societăţi comerciale, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani./ 15 persoane, bănuite în cauză, au fost conduse la sediul I.J.P. Prahova, pentru audieri.În urma efectuării a 30 de percheziţii în Bucureşti, Prahova, Constanţa, Braşov şi Giurgiu, la data de 26 februarie a.c., poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.J.P. Prahova, împreună cu poliţişti de investigaţii criminale, poliţie rutieră şi ordine publică au depistat 85 de tone de materiale feroase, 30 de tone de materiale neferoase, 2.000 de euro, 102.000 lei şi 50 de grame de bijuterii din aur, susceptibile a proveni din comiterea faptelor.

De asemenea, s-a dispus sechestru asigurător asupra a 6 imobile şi 5 terenuri, estimate la 2,2 mil. euro, precum şi asupra a 4 autoturisme. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, 6 pistoale ( dintre care 5 cu proiectil din cauciuc şi unul cu gaze iritant lacrimogene ), o puşcă calibru 12 mm, 4 pistoale mitralieră, precum şi aproximativ 1.110 cartușe. După efectuarea percheziţiilor, 15 persoane bănuite în cauză au fost conduse la sediul I.J.P. Prahova, pentru audieri si dispunerea măsurilor legale.

Cele 15 persoane sunt bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în domeniul achiziţiei şi comercializării de materiale feroase şi neferoase şi spălare de bani. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este estimat la 5 milioane de euro. La activităţi au participat şi luptători din cadrul S.I.A.S. şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Prahova. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

{youtubejw}PgzXTs0Sq8k{/youtubejw}