VIDEO EXCLUSIV. Fotbalistul Petrolului, Gualberto Mojica Olmos – grav accident de maşină în ţara natală, Bolivia!

Redactia -

VIDEO EXCLUSIV. Fotbalistul Petrolului, Gualberto Mojica Olmos – grav accident de maşină în ţara natală, Bolivia!

Despre internaţionalul bolivian al Petrolului Ploieşti, mijlocaşul Gualberto Mojica Olmos (foto, în stânga, într-un duel aerian cu rapidistul Nicolae Grigore; www.gsp.ro), s-a spus până acum, de către conducere, că nu s-a prezentat în cantonamentul din Slovenia al echipei sale fiind învoit până la finele săptămânii trecute, deoarece – după finala Cupei României-Timişoreana, câştigată de „lupi” în faţa echipei CFR Cluj, scor: 1-0 – a fost convocat la prima reprezentativă a ţării sale. Echipa naţională a Boliviei a disputat, în iunie, două meciuri în preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor, din Brazilia, contra formaţiei statului Chile şi a Venezuelei. Ulterior, s-a afirmat că întârzie fiindcă nu ar fi primit viza de intrare în Slovenia, acolo unde se află acum coechipierii săi, la un stagiu de pregătire şi jocuri.

De fapt, la televiziunea publică din Bolivia, s-a dat o ştire, însoţită de un scurt film, care a fost postat apoi pe Youtube – http://www.youtube.com/watch?v=XyIO-Xs1EOE -, în care se arată că Mojica a fost implicat, de fapt, într-un serios accident de circulaţie, în noaptea de 13 spre 14 iunie 2013, în urma căruia autoturismul său s-a răsturnat, iar el a suportat cu maximă dificultate urmările impactului, aşa cum se observă din imagini.

Procurorul care a anchetat accidentul a declarat pentru presa din Bolivia că „Gustavo Bohorquez Mojica (n.r. – ?!) a fost citat din cauza implicării într-un accident de circulaţie și acuzat de conducere periculoasă. Permisul i-a fost suspendat pentru o perioadă de un an”.

catuse2Aşteptăm reacţia oficială a SC FC Petrolul cu privire la ascunderea acestui episod grav – chiar dacă jucătorul se afla în vacanţă, în aceste zile – şi anunţul referitor la perioada de refacere după accidentul grav suferit acolo. Nu înţelegem însă de ce s-a încercat escamotarea faptei, de către clubul găzarilor, câtă vreme se ştie că fluxul internaţional de informaţii circulă foarte mult, chiar din locuri îndepărtate de România!

UPDATE. Într-un sincron oferit unui post de televiziune bolivian, un ofiter de poliţie afirmă că Gualberto Mojica Olmos a fost testat, după accident, cu etiltestul şi a fost detectat cu mult peste limita admisă de consum de alcool: http://eju.tv/2013/06/gualberto-mojica-envuelto-en-accidente-de-trnsito/. În acest video exclusiv, se spune că, din cauza vitezei excesive, maşina a intrat într-un cap de pod şi apoi s-a răsturnat. Presa boliviană scrie că fotbalistul Petrolului se afla în autoturismul personal, împreună cu alte două persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită şi care au părăsit locul accidentului, pentru a se deplasa la spital, în vederea primirii de îngrijiri de specialitate. Mojica, având sânge pe faţă şi mai multe răni la acelaşi nivel, a rămas pe loc până la venirea anchetatorilor şi a fost ridicat apoi cu o maşină de poliţie, încătuşat, şi dus la o clinică, în care se află internat, între timp primind şi vizita colegilor de la echipa naţională, care au declarat că „i se putea întâmpla oricui, el fiind şi în vacanţă”! Jucătorului i se va ridica definitiv permisul de conduecere, suspendat acum pentru un an, fiind la prima abatere, dacă va recidiva – au anunţat poliţiştii. Chiar dacă a negat că ar fi consumat băuturi alcolice, testele au dovedit contrariul.

8UPDATE2. Prima reacţie din Slovenia este că acolo s-a aflat abia astăzi, 27 iunie 2013, despre accident şi că nu ar fi fost aşa de grav, Gualberto Mojica Olmos plecând acasă imediat după îngrjirile primite la clinica din Bolivia! De altfel, s-a spus că el se află, de câteva zile, la Ploieşti, refaăcut total, antrenându-se în aşteptarea vizei de intrare, fiind aşteptat luni, 1 iulie, la hotelul Habakuk. Cum Mojica se afla în vacanţă, clubul nu ia în calcul, deocamdată, vreo decizie în privinţa episodului petrecut în ţara acestuia, dar mai mult ca sigur jucătorul va avea de dat explicaţii cu privire la acel episod, dacă – şi când – va mai ajunge în Slovenia. În presă centrală de sport s-a scris miercuri, 26 iunie, că atât el, cât şi Jean Sony Alcenat nu vor mai ajunge la faţa locului, bolivianului urmând să i se angajeze chiar un preparator fizic, alături de care să se antreneze la arena Ilie Oană, până la revenirea acasă a Petrolului!