VIDEO – Percheziţii în Măneciu,Izvoarele şi Blejoi.Ce-au găsit poliţiştii acasă la suspecţi de braconaj

Redactia -

VIDEO – Percheziţii în Măneciu,Izvoarele şi Blejoi.Ce-au găsit poliţiştii acasă la suspecţi de braconaj

Poliţiştii din Prahova, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au ridicat 14 arme de vânătoare și un revolver, 436 de cartușe, 5 stații de emisie recepție, peste 300 de kg. de carne și preparate din carne de vânat în urma a 7 percheziții efectuate, astăzi, la  persoane bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

La data de 20 februarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au efectuat 7 percheziţii, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Dintre acestea, 5 au fost la locuințe din comuna Măneciu, una la o locuință din comuna Blejoi și una la sediul unei societăți comerciale din comuna Izvoarele.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna decembrie a anului trecut, persoanele în cauză, deţinători autorizaţi de arme de vânătoare, ar fi efectuat mai multe acte de braconaj cinegetic pe fonduri de vânătoare din Prahova.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 14 arme de vânătoare și un revolver, precum și 436 de cartușe, 5 stații de emisie recepție și o zgardă GPS pentru câine de vânătoare. De asemenea, au fost ridicate peste 300 de kg. de carne și preparate din carne de vânat, 20 de trofee de cervide, 30 de trofee de mistreț (maxilare și colți) și 6 blănuri de animale sălbatice.

4 mandate de aducere au fost puse în aplicare, cei vizați fiind audiați la sediul poliţiei.

La activități au participat și jandarmi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.