Video viral: un turist își riscă viața și salvează un pelican încurcat în plasele pescărești în Deltă, la Sulina

Daniel Dimache -

Astăzi, aflat într-un tur ghidat cu șalupa, în zona Sulina, Liviu, un turist, în vârstă de 24 de ani, din București, a hotărât să sară în apele unui canal din Delta Dunării pentru a salva un pelican care agoniza prins în încurcat în plasele întinse de pescari. Liviu a reușit să ajungă la pelicanul grav rănit, din cauza plaselor unde se zbătea de foarte multă vreme, judecând după gravitatea tăieturilor, și la început a fost nevoit să liniștească pasărea. Pelicanul, cea mai mare pasăre a Deltei Dunării, poate fi extrem de periculos în astfel de situații.

”M-am decis într-o secundă să sar în apă. La început, pelicanul s-a zbătut, dar când am stabilit contactul vizual, a înțeles că am venit să îl salvez și s-a liniștit. Neavând un cuțit sau altceva ascuțit, am fost nevoit să rup cu dinții cel puțin zece ochiuri de plasă. Am înghițit câteva guri de apă din Dunăre, dar privirea aproape umană a sălbăticiunii m-a făcut să înțeleg că tot efortul a meritat”, a spus Liviu revenit pe șalupă după incredibila aventură.

Pasărea salvată de la o moarte sigură și-a luat zborul maiestuos iar Liviu, dovedindu-se bun înotător și om cu inimă mare, a urcat nevătămat la bord, în aplauzele celorlalți turiști, povestea devenind o aventură și o amintire de neuitat într-unul din celebrele tururi ghidate ale Deltei Dunării.