Viitoare „bombă” pentru atacul Petrolului? Șeful executivului clubului găzarilor ar trata cu… fostul urmaș al lui Olivier Giroud la Arsenal! Va sosi acum sau la vară vârful vizat??

Dragos Trestioreanu -

Viitoare „bombă” pentru atacul Petrolului? Șeful executivului clubului găzarilor ar trata cu… fostul urmaș al lui Olivier Giroud la Arsenal! Va sosi acum sau la vară vârful vizat??

Rămasă după împrumutul lui Sory Ibrahim Diarra, până la finele campionatului Ligii a II-a, la Unirea Slobozia, echipă din același eșalon, fără un al treilea atacant în lot, se spune că Petrolul Ploiești, prin președintele executiv al său, ex-internaționalul Costel Lazăr, ar fi continuat să urmărească jucători de pe acest post. Evident că, acum, dintre cei cu statut liber de contract, din străinătate. Astfel încât, se zice că Lazăr ar fi intrat în contact, în urmă cu trei săptămâni, cu agentul unui atacant francez de origine ivoriană, Yaya Sanogo, al cărui CV este de-a dreptul impresionant pentru un club ca… Petrolul!

Sanogo s-a născut în Hexagon, la Massy, a fost internațional de juniori și tineret al Franței, de la „U 16” la „U 21”, are acum vârsta de 28 de ani și o înălțime impozantă pentru un atacant, 1,94 metri. Este un vârf pur-sânge, care a bifat până în prezent destule meciuri în campionate puternice din vestul Europei. Yaya e produsul școlii de fotbal ale unei echipe de prim-plan din Franța, AJ Auxerre, antrenată în 2016, timp de câteva etape, de… Viorel Moldovan, actualul tehnician principal al „galben-albaștrilor” ploieșteni. Dar, pe-atunci, francezul combătea deja pentru formații celebre precum Arsenal Londra, Ajax Amsterdam, din primele ligi ale Angliei, respectiv Olandei, sau Charlton (Championship; L2 din Albion)! În prezent are o cotă de 2 milioane de euro, pe transfermarkt.de, stabilită la data de 10 noiembrie 2020, cea mai mare a sa fiind de 2,5 milioane de euro (3 iunie 2019).

De subliniat, că potrivit www.bleacherreport.com, Yaya Sanogo a fost achiziționat, de la seniorii lui Auxerre, de către clubul tunarilor din capitala Angliei, pentru a-l înlocui în centrul liniei de atac a „roș-albilor” pe mult mai cunoscutul său compatriot Olivier Giroud, un internațional de renume al trupei „cocoșilor”. La momentul sosirii sale pe Emirates Stadium, Yaya avea vârsta de numai 21 de ani. Posibil, și unul dintre motivele pentru care, după numai șapte luni acolo, managerul de-atunci, tot un francez, Arsène Wenger, l-a trimis cu titlul de împrumut la Crystal Palace. În sfârșit, pe 7 iulie 2017, Sanogo a ajuns, ca „liber de contract” la Toulouse, în Ligue 1 din țara lui natală, club de la care după aproape un an a fost lăsat să plece tot „liber”. Yaya Sanogo nu a mai jucat un meci oficial din 1 iulie 2020, dar nu cred că se poate pune problema pentru un fotbalist cu așa CV și o astfel de valoare să fi… uitat fotbalul! Rămâne acum de văzut dacă președintele Costel Lazăr va putea bate palma cu fotbalistul francez încă de pe acum sau, în caz de promovare, mai degrabă de la vară!

Foto: www.bleacherrreport.com, www.sport.de și www.transfermarkt.de